Trei candidați pentru șefia Casei de Sănătate Sălaj. Toți au tangențe cu sfera politică.

Termenul pentru depunerea dosarelor de candidatură la concursul organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru ocuparea funcției de Președinte-Director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj a fost ora 17.00 a zilei de 20 aprilie 2021.

Pe surse, am aflat că trei sălăjeni își doresc să ocupe această funcție și și-ar fi depus dosarele de candidatură până la expirarea termenului: fostul primar al Zalăului, liberalul Radu Căpîlnașiu, fostul director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență Zalău, Elisabeta Ionescu, și managerul general al Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj, Narcisa Balint. Toți cei trei pretendenți la șefia CAS Sălaj sunt economiști de profesie și au experiență în funcții de conducere.

Potrivit anunțului publicat pe site-ul CNAS, rezultatele selecției dosarelor de concurs vor fi afișate vineri, 23 aprilie. Proba scrisă a concursului va avea loc la data de 6 mai 2021. Data susținerii celei de-a doua probe – a interviului – va fi comunicată candidaților ulterior.

USR se laudă cu depolitizarea concursului și cu profesioniști în funcții

Rezultatul concursului va fi unul interesant dacă privim și din prisma apartenenței politice a celor trei candidați. Mai ales că, imediat după publicarea anunțului privind organizarea concursurilor pentru șefia caselor de sănătate județene, USR a demarat o campanie online prin care susțin că ei vor depolitizarea ocupării funcțiilor. Iar proaspăt numitul ministru al Sănătății propus de USR, bihoreanca Ioana Mihăilă, a declarat că ”reforma managementului spitalelor și a serviciilor de sănătate reprezintă una dintre cele trei priorități asumate în mandatul său la Ministerul Sănătății”, mandat pe care l-a preluat oficial miercuri.

”Sistemul de sănătate are nevoie de oameni bine pregătiți în toate funcțiile de conducere, iar acest lucru va implica și continuarea concursurilor la casele județene de asigurări de sănătate, începute de Vlad Voiculescu. Adrian Gheorghe, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes. La fel vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de management în sistemul sanitar”, a subliniat ministrul.

Concurs politic sau depolitizat, dacă cei trei candidați pentru CAS Sălaj și-au depus dosarele înseamnă că întrunesc condițiile de participare la concurs, deloc puține sau simple. Totuși, fiecare candidat mai are ceva în plus față de experiență și pregătire: Radu Căpîlnașiu este membru PNL și fost președinte PNL Sălaj, Narcisa Balint este apropiată tot de tabăra liberală, fiind soția deputatului PNL de Dâmbovița, Liviu Balint, deputat care ocupă și funcția de secretar al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Iar Elisabeta Ionescu, cea care a deținut până anul trecut funcția de director economic la SJU Zalău, este membru USR.

Narcisa Balint neagă că și-ar fi depus dosarul pentru concurs

La scurt timp după publicarea materialului, am fost contactați atât de Narcisa Balint, cât și de soțul acesteia, deputatul PNL de Dâmbovița, Liviu Balint, pentru a infirma informațiile obținute pe surse.

“Sub nicio formă nu mi-am depus dosarul pentru a participa la acel concurs, am aflat din presă despre așa ceva. Nici măcar nu m-am gândit să particip la acel concurs”, a declarat Narcisa Balint.

“Nici vorbă de așa ceva”, a precizat și soțul actualului manager al Serviciului de Ambulanță Sălaj.

About Author

8 Replies to “Trei candidați pentru șefia Casei de Sănătate Sălaj. Toți au tangențe cu sfera politică.”

 1. Traiesc sa o aud si pe asta
  Ionescu este o profesionista?
  Sa se specifice si la ce anume..
  Economist?
  Mai degraba intr o functie de detectiv 🤔😄

 2. Cum stăm cu depolitizrea atât de mult trambitata? “Imi doresc o altfel de Romanie.O Romanie normală “, spunea primul schior al țării, Plavanul de Sibiu.

 3. Doamna Andreea Muresan, dupa ce v-am certat la articolul trecut ca nu va faceti treaba de jurnalisti, culmea ca de data asta ati avut curajul sa publicati un astfel de articol. Nu ma deranjeaza ca ati sters comentariul meu, insa trebuie sa tineti cont ca la voi, la presa, este puterea!

 4. N au nici o treaba posturile de genul acesta cu depolitizarea, daca ar fi asa, Ionescu nu ar avea ce cauta, nu stie prea multe, in afara de barfa si venin pentru cei din jurul ei nu a dovedit nimic, nici, profesional, nici uman….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *