Sălăjenii care vor vizita Defileul Crişului Repede vor avea, din vară, posibilitatea de a se caza în trei campinguri amenajate în Bratca, Şuncuiuş şi Vadu Crişului. De asemenea, tinerii sălăjeni vor putea merge în tabără la Șinteu.

Toate cele patru locații modernizate prin fonduri europene de administrația bihoreană sunt la circa 1 oră, 1 oră și jumătate distanță de Zalău.

Lucrările au început deja, iar în vară vor fi gata. Simultan, se lucrează și la Cabana Vadu Crișului, locație de cazare la care materialele de construcții au fost transportate integral cu trenul.

La campingul din Bratca, vor fi amplasate şase foişoare deschise din lemn şi o clădire cu grătar şi terasă acoperite, duşuri şi grupuri sanitare.

La Şuncuiuş, vor fi amplasate patru foişoare, o construcţie cu grupuri sanitare, duşuri, sală de conferinţe şi spaţii administrative şi o clădire cu birouri şi punct de informare turistică.

În comuna Vadu Crişului vor fi două construcţii cu spaţiile menţionate anterior şi opt foişoare. În cadrul aceluiași proiect derulat de administrația județeană bihoreană vor fi amenjate cinci peșteri – Vadu Crișului, Unguru Mare, Vântului, Osoi și Igrița – și va fi decolmatat Lacul Vida din comuna Dobrești.

Proiectul mai include dotarea cu bănci, amenajarea de alei pietonale din materiale naturale din zonă (pietriș), iluminat inteligent și crearea de spațiu verde pentru amplasarea corturilor.

La Șinteu se lucrează la tabăra ecologică pentru tineri. Practic, pe circa 7 hectare de teren pus la dispoziție de Primăria Șinteu, s-a construit un complex alcătuit din 13 căsuțe destinate cazării și o clădire principală unde se vor putea organiza diverse activități și se va servi masa. Căsuțele au fiecare câte patru locuri de cazare și baie proprie, iar proiectul vine să dezvolte turismul local.