Trei asistenți medicali și un infirmier, confirmați cu coronavirus

0
2740

Potrivit ultimei raportări a Grupului de Comunicare Strategică, azi, la ora 13.00, în Sălaj au fost confirmate 6 cazuri noi de coronavirus față de raportarea anterioară, toate persoanele fiind internate la Spitalul Județean de Urgență Zalău.

Din totalul celor 350 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență Zalău, 48 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 12 pacienți sunt internați având simptomatologie respiratorie, sugerând o posibilă infecție Sars-Cov-2 și 290 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 48 (47 din Salaj si un pacient din alt județ) pacienți diagnosticați cu coronavirus, 43 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, iar 5 forme ușoare. Printre cei 48 de pacienți, se numără trei asistenți și un infirmier. Nu există bolnavi internați în secția ATI.

La Spitalul Orășenesc „Prof. Dr. I. Puscas” Șimleu Silvaniei sunt internați 44 de pacienți, din care 3 sunt suspecți cu patologie respiratorie, sugerând infecția cu Sars-Cov 2.

În carantină erau azi, 13 august, 420 persoane.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune în condiţiile pandemiei de covid- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu sars-cov-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări sau zone cu risc epidemiologic ridicat.

47 de UAT-uri nu au niciun caz de coronavirus în evoluție

Din cele 61 de unități administrativ-teritoriale din județ, 47 nu au niciun caz de infecție covid-19 în evoluție, 8 au câte un caz în evoluție, 3 au sub cinci cazuri în evoluție, două au sub zece cazuri în evoluție iar una are peste zece cazuri în evoluție, spun reprezentanții Prefecturii Sălaj.

Toate aceste date provin din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile abilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.