ianuarie 28, 2023

Trei ani cu suspendare pentru fostul ministru PNL, Mihai Voicu

Fostul deputat liberal Mihai Voicu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie. Potrivit procurorilor, acesta a cerut bani pentru obtinerea de functii publice pentru diverse persoane, potrivit mediafax.ro.
Sumele erau folosite pentru cheltuielile de campanie, numai ca erau incasate fara chitanta si cu incalcarea legii.
Mihai Voicu a fost condamnat joi, 20 iunie, de "nalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, intr-un dosar in care este acuzat ca le-ar fi solicitat membrilor de partid din judetul Dolj, bani pentru a fi trecuti pe liste la alegerile din 2012.
De asemenea, firma Coliseum SA a fost condamnata la plata unei amenzi penale de 10.000 lei pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de spalare de bani, activitatea acestei companii fiind suspendata pe o durata de 3 luni.
Judecatorii au mai decis confiscarea sumei de 133.769 lei de la Mihai Voicu si Dan Lucian Stefan Mogos (cate 66.884 lei de la fiecare), precum si suma de 156.680 lei de la Constantin Cosmin Enea si SC Coliseum SA.
Decizia poate fi atacata cu apel, intrucat nu este definitiva.
Potrivit DNA, in perioada ianuarie – aprilie 2012, Mihai Voicu, in calitate de presedinte al PNL Dolj si vicepresedinte al partidului la nivel national, beneficiind de ajutorul lui Mogos, si-a folosit influenta si autoritatea determinate de functiile detinute pentru a impune membrilor Biroului Permanent Teritorial criterii nestatutare, in sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, sa sprijine financiar campania electorala prin plata unor contributii individuale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut