Transurbis Zalău se autorizează ca operator regional de transport

O nouă întâlnire pe subiectul extinderii transportului public în comunele Meseșeni, Crișeni, Hereclean și Mirșid a avut loc la sediul Primăriei Zalău.

Asociația Zona de Transport Metropolitan Zalău va beneficia de consultanță specializată pentru autorizarea Transurbis Zalău, astfel încât să poată furniza serviciul de transport și în comunele din imediata vecinătate a municipiului.

”Transurbis să fie operator regional, iar Asociația Zona de Transport Metropolitan Zalău, conform legislației în vioare, trebuie să fie autorizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANSRC). Totodată, este în curs de pregătire contractul de transport la nivel periurban, iar în cadrul acestui contract va fi cuprins și programul de transport (trasee, frecvență), care va fi stabilit în urma unei discuții cu primarii comunelor”, precizează Primăria Zalău.

La întâlnire au participat primarul Ionel Ciunt, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, administratorul public Călin Cristian Forț, coordonatorul Asociației Zona de Transport Metropolitan Zalău, Cristian Taloș, directorii Societății Transurbis, directorii din cadrul direcțiilor tehnice și economice din instituție și șeful serviciului responsabil de relația cu Societatea Transurbis.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *