Transportul de persoane, la control. 10 permise reținute și amenzi usturătoare

128 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.075 de lei, reținerea a 10 permise de conducere și retragerea a 2 certificate de înmatriculare. Este bilanțul unei acțiuni derulate marți, de poliţiştii rutieri, pe drumurile publice din județ, vizați fiind transportatorii de persoane.

”Acțiunea a vizat verificarea legalității activităţilor de transport rutier public de persoane, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto, verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente, respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare și verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. Astfel de activități vor continua pe tot parcursul săptămânii pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și au ca scop impunerea respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic”, a precizat Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

În cadrul acțiunii, 51 de conducători de autovehicule au fost testați cu etilotestul de polițiști. Iar pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să păstreze permanent distanţa de siguranţă în mers, să adapteze viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *