Transportatorii și fermierii protestează și în Sălaj

Transportatorii și fermierii sălăjeni s-au solidarizat și ei cu ceilalți protestatari din țară și au scos tractoarele și camioanele pe drumurile publice, pentru a a atrage atenția cu privire la problemele cu care se confruntă în sectoarele lor de activitate.

Mobilizarea a demarat încă din weekend, pe rețelele de socializare, iar oamenii s-au strâns la intrarea în Zalău, lângă Vidalis, atât luni cât și marți dimineața, de unde au pornit spre centrul municipiului. Luni seara, o parte a protestatarilor s-au strâns pe platoul de marmură, în fața prefecturii.

Coloana de camioane și tractoare străbate municipiul de la un capăt la altul, motiv pentru care traficul este îngreunat pe alocuri, cu precădere pe străzile Kossuth, Gheorghe Lazăr și Tudor Vladimirescu. Claxoanele acestora se aud în întreg orașul.

La nivel național, sunt deja 7 zile de când transportatorii și fermierii protestează și anunță că nu au de gând să cedeze până când guvernanții nu vor găsi soluții la revendicările lor.

Transportatorii cer, printre altele, plafonarea prețurilor RCA, măsuri de fluidizare a traficului prin vămi, acordarea alocației de cazare fără documente jutificative și în mediul privat, așa cum se întâmplă în sectorul bugetar, reglementarea unei legi anti-dumping care să pedepsească prestarea unui serviciu la un tarif care nu acoperă costurile implicate, posibilitatea recuperării unui procent din acciza la combustibil pentru firmele de transport, controlul camioanelor ucrainene pe teritoriul României să se facă așa cum se face și în cazul celor românești, ușurarea accesului camioanelor românești în Portul Constanţa, aglomerat de fluxul mare de camioane ucrainene.

Fermierii solicită acordarea în regim de urgenţă a plăţilor APIA, compensarea pierderilor suferite de fermierii români afectaţi de importurile din Ucraina, acordarea de credite cu dobândă subvenţionată, actualizarea valorii ajutorului de stat privind rambursarea accizei la motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură.

sursa foto: INFO TRAFIC jud. SALAJ

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *