Transportatori amendați pentru lemne nedeclarate în acte

Un transportator de lemne din județul Neamț s-a ales cu 5 metri cubi de cherestea conficați și cu amendă de 4 mii de lei, după ce a fost prins de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol că transporta o cantitate mai mare de lemne decât era declarată în acte.

Lemnul era transportat, în 1 februarie, la Nușfalău, iar polițiștii care au inventariat volumul de cherestea transportat au constatat faptul că, fizic, erau 49,58 metri cubi de cherestea rășinoase, iar pe documentele de însoțire a materialului lemnos erau înregistrați 44,58 metri cubi de material lemnos.

”Polițiștii au dispus confiscarea celor cinci metri cubi de cherestea rășinoase, iar transportatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010”, precizează IPJ Sălaj.

Vineri, 2 februarie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic un bărbat care transporta cu un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semi-remorcă, 39,692 metri cubi de lemn rotund din speciile fag și ulm de munte.

În avizele de însoțire a materialului lemnos erau înregistrați doar 31,8 metri cubi de material lemnos.

Ca urmare, a fost dispusă măsura indisponibilizării celor 7,88 metri cubi de material lemnos, iar transportatorul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *