Transfăgărășanul se modernizează. Va putea fi circulat și iarna

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, anunță că s-a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării Transfăgărășanului.

Firma băcăuană Rutier Conex XXI va trebui, în doar 12 luni, să identifice soluțiile tehnice pentru menținerea celui mai spectaculos drum din România deschis chiar și în sezonul rece. Valoarea contractului este de 8,4 milioane lei, având ca sursă de finanțare Programul Transport 2021 – 2027.

Traseul vizat de viitoarele lucrări de modernizare determinate în urma studiului de fezabilitate pornește de la Piscul Negru până la Cabana Bâlea Cascadă, traseu intens vizitat de turiști.

Potrivit oficialului din Minister, lucrările ar consta în realizarea de copertine de protecție din beton, lucrări de siguranță rutieră, instalarea de panouri de informare digitală la intrările pe Transfăgărășan (Curtea de Argeș și Cârțișoara), care să indice șoferilor numărul locurilor de parcare libere și condițiile meteo.

Se vor construi zone de parcări cu spații pentru comercianți și taxarea lor, view point. Se va amenaja închiderea sigură a tunelului de la Bâlea Lac, precum și îmbunătățirea siguranței în punctele negre cu risc de accident.

Drumul, cu o lungime de 151 de kilometri, traversează Munții Făgăraș oferind peisaje minunate. Începe din comuna Bascov, județul Argeș, și se termină la intersecția cu DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *