ianuarie 29, 2023

Traian Basescu: Decizia de la Haga, un mare succes al MAE

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Gyula, unde s-a intalnit cu romanii din zona, ca decizia Curtii Internationale de Justitie in disputa cu Ucraina privind delimitarea platoului continental da dreptate Romaniei si a apreciat ca sentinta este un mare succes al Ministerului de Externe.
In discursul pe care l-a rostit Basescu a tinut sa ii anunte pe membrii comunitatii romanesti ca Romania a castigat procesul cu Ucraina, pentru delimitarea platoului continental.
El a mentionat ca in disputa se aflau 12.000 de km patrati la Marea Neagra si ca disputa dintre Romania si fosta URSS, iar mai apoi cu Ucraina, a durat timp de 40 de ani.
Basescu a mai spus ca din cei 12.700 de km, Romania va putea exploata peste 9.000 de km.
Decizia de la Haga “este un mare succes al Ministerului de Externe”, a mai spus Basescu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut