Tragedie: 10 pacienți decedați într-un incendiu la spitalul din Piatra Neamț

O nouă tragedie a zguduit sâmbătă sietemul medical din România, și așa pus la grea încercare de pandemia de Coronavirus.

Zece pacienți bolnavi de Covid-19 și-au pierdut viața în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, iar alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă, au fost răniți grav. Șase răniți au fost duși la Iași, în timp ce medicul care a suferit arsuri grave în timp ce încerca să-și salveze pacienții a fost transportat duminică dimineața spre un spital din Belgia cu un avion al armatei.

Cadre medicale și angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț confirmă că una dintre ipotezele incendiului de sâmbătă noapte, în care au murit 10 oameni și au fost răniți încă 7, ar fi suprasolicitarea unui injectomat din secția ATI. “Un injectomat vechi era pus foarte aproape de sursa de oxigen. Era suprasolicitat, a făcut scurt, scânteie, probabil, dar fiind atât de aproape de sursă n-a luat mult ca totul să se aprindă”, a punctat un cadru medical pentru Libertatea. Sursele de oxigen ale pacienților intubați au favorizat extinderea focului.

Șeful IGSU, generalul de brigadă Dan Paul Iamandi, a spus că imediat după lichidarea incendiului a dispus 2 comisii de anchetă – una va face cercetarea și va stabili o cauză probabilă a incendiului, iar a doua se va ocupa de verificarea în teren a respectării condițiilor de autorizare, pentru a stabili dacă s-au făcut modificări în saloane care ar fi impus autorizație de la ISU Neamț.

About Author

8 Replies to “Tragedie: 10 pacienți decedați într-un incendiu la spitalul din Piatra Neamț”

  1. După Colectiv, iată o nouă crimă a regimului, scenariul este același, lipsă autorizație PSI. Dacă dupa tragedia de la Colectiv, guvernul psd și-a dat imediat demisia, guvernul meu nu o să-și dea demisia. Așe-i nemțălăule ?

  2. Dacă sub vechii președinți Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu, cu bune și cu rele, nu am avut astfel de tragedii, la neamț se adună arșii de vii, 70 la Colectiv + Neamț, în 5 ani. Cât o să mai ținem neamțu ăsta ?

  3. Acum se vede nivelul de “dotare” al spitalelor din Romania! Partidele care s-au perindat pe la putere au investit doar in buzunarele lacome ale șpăgarilor de cadrelor medicale, nu și în modernizarea spitalelor! Din păcate din cazul Colectiv n-a învățat nimeni nimic!!

  4. Vinovat nu va fi gasit politicul care nu a dotat spitalele. Vinovati, cel mai probabil, vor fi gasiti medicii care au conectat.la acelasi tub de oxigen mai multi pacienti, peste limita tehnica admisa, incercand sa le salveze viata, si care nu au aviz DSP pentru mutarea pacientilor de la un eraj la altul…

    1. Ciudat este că presedintele consiliului județean a orezentat la tv aprobarea de la dsp, dsp zice că nu a dat nicio aprobare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *