noiembrie 27, 2022

Traficant de droguri, judecat in libertate!

Unul dintre cei trei traficanti de droguri, prinsi in flagrant vineri noaptea de catre angajatii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Salaj, a fost pus in libertate de judecatorii de la Tribunalul Salaj.
Potrivit datelor primite de la procurorul Dan Budusan, seful DIICOT Salaj, pe langa cele 20 de grame de hasis gasite in urma flagrantului, au mai fost gasite, in casa unuia dintre inculpati, inca aproximativ 150 de grame. “Drogurile erau de cea mai buna calitate (puritate 99%) si daca intreaga cantitate ar fi fost vanduta pe piata neagra, traficantii ar fi obtinut peste 200 de milioane de lei vechi”, a declarat Budusan.
In urma flagrantului de vineri, procurorii au dispus retinerea, pe o perioada de 24 de ore, a doi dintre inculpati, iar ulterior au fost prezentati Tribunalului Salaj, care a luat masura arestarii preventive, pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc – fapta ce se pedepseate cu inchisoare de la 3 la 15 ani – si introducerea in tara de droguri, infractiune pentru care risca sa stea la racoare intre 10 si 20 de ani.
Procurorul Budusan a mai precizat ca DIICOT a solicitat ca toti cei trei inculpati sa fie tinuti sub arest, dar instanta s-a opus. “Respectam decizia instantei de judecata dar, in momentul de fata, lucram deja la recursul care se va judeca la Curtea de Apel Cluj”, a mai spus Budusan, care a adaugat ca inculpatul pus in libertate de magistratii salajeni intermedia legatura dintre cei care aduceau drogurile din Spania si consumatorii din Zalau.
Pe langa recursul inaintat Curtii din Cluj, procurorii DIICOT continua in aceste zile audierea celor 12 consumatori, majoritatea foarte tineri, iar unii dintre ei chiar elevi de liceu, din familii “bune” si cu dare de mana, care si-au permis sa cumpere 1 gram de hasis cu sume cuprinse intre 500 de mii lei vechi si 1 milion.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *