Totul despre santierele din Zalau

0

Pentru ca Zalaul are multe santiere deschise, l-am abordat ieri pe viceprimarul Teodor Balajel, pentru a explica cu date cat mai exacte ce se lucreaza anul acesta in oras si care sunt termenele de finalizare ale lucrarilor menite sa aduca transformari importante. Nu intamplator vorbim cu vicele Balajel. El este responsabil de activitatea firmei Citadin, prin care se executa lucrarile de modernizare, asfaltare si amenajare peisagistica in Zalau. Si mai are si calitatea de vorbi foarte deschis pentru public.

rn

Centrul Zalaului va fi infrumusetat si pavat pana
la zilele orasului, adica in numai trei saptamani

rn

Primaria Zalau ne asigura ca pana la finele acestei luni, pana cand vor incepe zilele orasului, programate pentru weekendul 27-29 iulie, adica in trei saptamani, muncitorii de la Citadin vor finaliza lucrarile de amenajare peisagistica si de pavare a trotuarului din zona Imbis pana la Parcul Central, prin fata Galeriilor Meses, in continuarea investitiei realizate in fata cladiri Finantelor.
Iar in luna august, Citadin va realiza lucrarile de amenajare peisagistica si pavare a trotuarului pe partea cealalta a bulveardului, din fata Scolii Simion Barnutiu pana la Ceas.

rn

Lucrarile din fata Halei agroalimentare sunt ca si gata

rn

Tot luna aceasta, pana cand vor incepe zilele orasului, Primaria Zalau promite ca vor fi finalizate si lucrarile de amenajare peisagistica si parcarea din fata Halei Agroalimentare din centru.
Pentru Hala Agroalimentara de la Astralis, viceprimarul Balajel ne-a spus ca saptamana aceasta va fi convocata o sedinta de progres cu constructorul si apreciaza ca pana la mijlocul lunii septembrie va fi finalizata investitia.

rn

Lucrarile la Stadionul Municipal sunt receptionate,
incep lucrari de amenajare completa a strazii Stadionului

rn

Am mai aflat de la viceprimarul Teodor Balajel ca saptamana aceasta vor fi receptionate lucrarile de la Stadionul Municipal, adica imprejmuire cu gard de beton si amenajarea de parcari.
Tot pentru zona Stadion a fost dat ordin de incepere a lucrarilor pentru modernizarea, asfaltarea, amenajarea de trotuare si refacerea iluminatului public pe strada Stadionului, in lungime de 750 de metri. Aici vor fi create si 30 de locuri de parcare noi si se va deschide circulatiei legatura dintre strada Stadionului cu Mihai Eminescu. Lucrarile vor fi finalizate, potrivit constructorului, in septembrie.

rn

In 15 august se termina asfaltarea bulevardului
Mihai Viteazul de la gara pana la benzinaria Mol

rn

Potrivit viceprimarului Balajel, saptamana aceasta vor fi finalizate lucrarile de bordurare a acceselor si scuarurilor pe portiunea de bulevard cuprinsa intre gara si benzinaria Mol. “n acest moment s-a finalizat turnarea primul strat de asfalt. Saptamana viitoare, muncitorii de la Citadin vor lucra la ridicarea tuturor canalelor pluviale si de canalizare la cota stratului de aslfat de rulare, iar pana in 15 august se va finaliza turnarea celui de-al doilea strat de asfalt. “n paralel, echipe de muncitori de la Citadin vor executa lucrari de amenajare peisagistica a scuarurilor, unde vor fi planti arbori ornamentali, flori si gazon verde.

rn

Citadin intervine pe opt strazi din Zalau si in satul Stana

rn

Firma Citadin va executa in perioada imediat urmatoare lucrari de pietruire, executare de rigole pluviale, refacerea tramei stradale pe strazile Morii, C.A. Rosetti, Petru Rares.
Vor fi asfaltate si modernizate pana al finele lunii august urmataorele strazi: Liviu Rebreanu, Aleea Nucilor, Goga si Tipografilor. Citadin va turna un covor asfaltic nou pe strada Parcului.
In luna august, Citadin intervine cu lucrari de refacere carosabil si trama stradala pe mai multe strazi din satul Stana, sat apartinator Municipiului Zalau.

Incepe reabilitarea tronsonului 1 din strada Crasnei

rn

Primaria Zalau a invitat in 10 iulie la discutii firma contractata sa execute reabilitarea strazii 22 Decembrie (fosta Crasnei), tronson 1, pentru o analiza a etapelor in vederea realizarii investitiei. Firma castigatoare este Euro Construct, in colaborarea cu Drum Construct si cu El Construct – care va realiza lucrarile de instalatii electrice. Termenul de finalizare a investitiei este de 12 luni.

rn

Parcari noi in locul PT-urilor inutilizabile si degradate

rn

Pe strada Gheoghe Doja, in preajma Gradinitei nr. 1, vor fi executate lucrari de amenajare a unei parcari. Pe strada Hasdeu, Citadin demoleaza Punctul Termic 31 unde va amenaja luna aceasta o parcare noua, cu 20 locuri, cu asfaltare acces intrari si bordurare.
Viceprimarul Zalaului Teodor Balajel ne-a spus ca Primaria Zalau are in atentie demolarea tuturor garajelor, dar pe etape, pentru crearea a cat mai multe noi locuri de parcare, care, nu in ultimul rand, vor aduce prin taxe bani buni la bugetul local. Cu sublinierea viceprimarului ca zonele vor fi infrumusetate si modernizate.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut