Toti salajenii care vin din strainatate intra automat in izolare

Toate persoanele care revin in tara, indiferent de tara sau zona din lume de unde se intorc, intra automat in izolare la domiciliu. Potrivit informatiilor furnizate de DSP Salaj, la intrarea in tara, fiecare persoana completeaza o declaratie pe proprie raspundere in care precizeaza locatia unde se va izola timp de 14 zile, singura sau impreuna cu familia. Dupa ce ajunge la domiciliu, contacteaza telefonic medicul de familie. In cazul in care nu exista medic de familie, va contacta reprezentantii administratiei locale (primaria sau asistentul comunitar din localitatea de domiciliu). Ulterior, prin medicul de familie sau prin asistentul comunitar, persoana aflata in izolare va fi contactata telefonic, zilnic, pentru evaluarea starii de sanatate. In cazul In care apar modificAri ale starii de sanatate, acestea se raporteaza imediat, iar persoana respectiva va fi tratata fie prin medicul de familie, fie prin apelare directa la 112 dac? starea se agraveaza.

rn

Pentru a evita izolarea si a celorlal?i membri ai familiei cu care persoana revenita in tara ar urma sa intre in contact, DSP Salaj recomanda izolarea in spatii individuale, cu acces separat, fara a veni in contact direct cu membrii familiei pe durata celor 14 zile de izolare. De mentionat ca termenul de izolare este de 14 zile de la data intrarii in tara, si nu de la data intocmirii formalitatilor de catre medicul de familie sau de catre asistentul comunitar. 

rn

Pe perioada izolarii, persoanei aflate in izolare nu  i se va face automat un test de detectare a COVID-19. Sunt testate,in continuare, conform algoritmului national, doar persoanele care prezinta simptome sau care sunt contacti cu persoane deja confirmate. Cei care incalca izolarea intra automat in carantina, fiind obligati sa suporte costurile cu cazarea si masa.

rn

Pe de alta parte, persoanele intrate in carantina pana in data de 15 mai nu pot parasi carantina decat in cazuri medicale exceptionale si doar cu acordul DSP.

rn

rn

Cei interesati pot solicita mai multe detalii la numarul de telefon  0260.661.277 sau  0751.177.254,  Centrul Judetean pentru Coordonarea si Conducerea Interventiei al Judetului Salaj (CJCCI Salaj).

rn

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *