noiembrie 27, 2022

Toti ‘profesionistii’ de la varful Inspectoratul de Politie din Salaj isi pun cascheta in cui de dragul unei pensii speciale babane

Cvasitotalitatea politistilor salajeni care intrunesc conditiile de pensionare au de gand sa se lase de munca pentru a prinde pensia speciala, pana cand guvernul va pune in practica, prin Ordonanta de Urgenta, anuntul ca din 15 septembrie politistii vor iesi la pensie in regim normal, fara beneficii speciale. 

Din cei aproximativ 40 de politisti ai IPJ Salaj care sunt eligibili pentru pensionare, cel putin 35 au depus rapoartele prin care cer retragerea din activitate.
Surse din IPJ confirma ca printre cei care nu risca sa piarda beneficiile legii prin care primesc pensii speciale se numara chiar seful IPJ Salaj, Dosa Ovidiu; adjuncta Danciu Gabriela; seful Birou Prevenire din IPJ Salaj, Silviu Danciu; sef Birou Arme din IPJ Salaj, Florian Valer; seful Serviciul Rutier din IPJ Salaj, Cipleu Liviu; seful Politiei Orasului Cehu Silvaniei, Vaida Janel; seful Politiei Municipiului Zalau, Cordea Gelu si mai multi politisti din pozitia de Sef de Post de Politie Comunala din Fildu de Jos, Sanmihaiu Almasului, Horoatu Crasnei, Bobota, Creaca, Babeni, Garbou, Coseiu, Carastelec, Criseni, Pericei, Rus, Simisna, Valcau de Jos.
Printre cei care se pensioneaza, alaturi de sefime, se mai numara ajutori de Sef de Post, agenti de politie de la circulatie, de la ordine publica, de la judiciar etc. Aceste plecari lasa IPJ Salaj fara mare parte din politistii cu vechime si cu experienta in activitate.

Siguranta cetateanului va fi afectata dupa valul de pensionari din politie

Sindicalistii din politia salajeana sunt parere ca valul de plecari de la varful IPJ Salaj va duce inevitabil la slabirea institutiei care se ocupa de siguranta cetatenilor. Pleaca oamenii experimentati si, deocamdata, desi se presupune ca va veni personal din sursa externa, activitatea politiei va fi afectata in demersul pentru siguranta cetateanului. De facpt, vor fi afectate toate serviciile pe care politistii le ofera, asta pana cand cei veniti din sursa externa vor capata experienta. Un politist are nevoie de cel putin 2 – 3 ani ca sa capete experienta, spun reprezentantii sindicali

Poitistii se tem ca pensiile
vor fi mai mici cu o treime

Proiectul guvernului aparut in spatiul public scade cuantumul pensiilor cu aproximativ 35 – 40 la suta. De exemplu, un sef de post si-a calculat pe legea acum in vigoare o pensie de 3.500 de lei dupa 30 de ani de activitate. Insa dupa legea noua acelasi sef de post va avea o pensie de 2.000 de lei. Daca cele vehiculate sunt reale si proiectul de lege va fi aprobat de guvern, valul de pensionari din IPJ Salaj se va ridica undeva la 10 la suta din totalul de 500 de angajati, incluzandu-i si pe cei care si-au depus pensionarea pe intreg anul 2017.

S-a ajuns ca politistul local sa castige mai mult decat un politist de la IPJ Salaj

In randul politistilor din IPJ Salaj exista o nemultumire legata de faptul ca, in urma intrarii in vigoare a Legii salarizarii, la 1 iulie, au aparut cazuri in care politisti locali din Zalau castiga chiar dublul salariului unui politist debutant din cadrul IPJ Salaj.
De exemplu, un agent de politie nou angajat la IPJ castiga aproxiamtiv 2.000 de lei net, incluzand toate avantajele si sporurile; pe cand un politist local din Zalau castiga in jur de 4.200 de lei brut, adica aproximativ 3.300 de lei net, la care se mai adauga indemnizatia de hrana, ajungand astfel ca un politist local sa castige dublu fata de un agent de politie din MAI.
Nemultumirea aceasta va exista in continuare si potrivit informatiilor de la nivel central se anunta proteste de mare amploare legat de aceasta descriminare intre politistul local si politistul din MAI.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *