septembrie 25, 2023

Unitati de invatamant din 11 localitati salajene vor participa la un proiect finantat de Uniunea Europeana. Este vorba despre proiectul strategic “Toti la gradinita, toti in clasa I!”, initiat de Ministerul Educatiei in parteneriat cu Fundatia Ruhama, prin care se urmareste prevenirea si corectarea parasirii timpurii a scolii in randul copiilor cu varste cuprinse intre cinci si opt ani, in comunitatile rurale si urbane mici cu pondere ridicata de rromi. Conform informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Dorina Ciutre, din judetul nostru au fost selectate pentru acest proiect Scoala Mesesenii de Sus, Gradinita cu Program Prelungit Crasna – cu unitatile subordonate din Ratin si Huseni, Grupul Scolar Surduc, Scoala Mirsid – cu unitatile subordonate din Popeni, Gradinita Pericei, Grupul Scolar Ileanda, Scoala Balan – cu Gradinita Galgau Almasului, Scoala Fildu de Mijloc, Scoala Samsud – cu Gradinita Valea Pomilor, Grupul Scolar Sig – cu Gradinita Mal II si Gradinita cu Program Normal nr.4 Zalau.
O parte dintre aceste unitati au organizat, inca inainte de demararea efectiva a proiectului (noiembrie 2008), gradinite estivale in cadrul carora grupuri de cate 20 de copii din fiecare localitate au beneficiat de programe intensive de educare si de mese calde. In continuare, prin acest proiect copiii urmeaza sa primeasca subventii constand in seturi vestimentare de baza pentru inscrierea in clasa I si alte facilitati menite sa faca scoala mai atractiva pentru acesti copii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut