Toti angajatii centrelor sociale din Salaj, testati pentru coronavirus

La Complexul de Servicii Sociale Jibou, 12 copii si 3 angajati sunt infectati cu COVID -19

rn

Dupa ce, in data de 15 mai, 15 persoane -beneficiari si angajati- de la Complexul de Servicii Sociale Jibou au fost diagnosticati cu COVID-19, autoritatile au dispus ca toti angajatii din centrele de acest fel din Salaj sa fie testati pentru coronavirus.
Potrivit informatiilor furnizate de Prefectura Salaj, a fost testat intregul personal al centrelor din judet, iar acesta a fost impartit in doua transe. Astfel, in centre se munceste in doua ture, in sistem de permanenta, cate doua saptamani fiecare tura. S-au efectuat in total 430 de teste.
”S-a identificat un caz pozitiv, care a fost internat, iar in momentul de fata este deja externat”, spune Florina Man, purtatorul de cuvant al Prefecturii Salaj.
Saptamana viitoare va fi testat personalul care este de serviciu in momentul de fata, a explicat sursa citata.

rn

Cat priveste situatia de la Jibou, “cu ocazia retestarii personalului si beneficiarilor din centru, ca urmare a prezentarii de subfebrilitati la unul dintre beneficiari, s-au identificat 15 pozitivi: 3 din personalul de ingrijire si 12 beneficiari, la data testarii toti fiind asimptomatici. in momentul de fata, sunt internate toate persoanele si urmeaza tratament de specialitate, cu evolutie favorabila. Angajata nu a putut preciza posibilul moment in care a fost infectata, deoarece fiind in faza de transmitere comunitara a infectiei, cu posibilitatea existentei asimptomaticilor in jur, practic orice persoana poate fi considerata la risc”, a precizat Grupul de Comunicare Strategica de la nivelul Prefecturii, prin purtatorul de cuvant.
Personalul a fost repartizat pe ture de izolare preventiva la locul de munca: un schimb cu 19 persoane testate cu 18 teste negative si unul pozitiv, al doilea schimb cu 14 persoane testate, toate având rezultat negativ. Persoana depistata pozitiv a fost externata, cu stare generala buna.
Complexul de Servicii Sociale Jibou deserveste un numar de 41 beneficiari, cu vârste cuprinse intre 6 si 20 de ani, si are 33 de angajati.

rn

Printre masurile luate de autoritati, atat in centrul de la Jibou cat si in celelalte centre, se numara internarea persoanelor diagnosticate pozitiv, dezinfectia repetata a centrului cu personal specializat, schimbarea turelor pentru personalul ingrijitor, toate persoanele intrate la serviciu fiind negative, monitorizarea permanenta a starii de sanatate a angajatilor si beneficiarilor prin personal medical redistribuit de la alt centru, asigurarea alimentatiei prin firma specializata de catering, informarea persoanelor din centru cu privire la simptomatologia caracteristica imbolnavirilor cu COVID-19 pentru a preveni panica si pentru a sti când trebuie sa se adreseze personalului medical, instruirea personalului si a beneficiarilor cu privire la obligativitatea purtarii echopamentului de protectie, reactualizarea permanenta a anchetei epidemiologice ori de câte ori datetele noi o impun, pâna la incheirea efectiva a focarului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *