septembrie 28, 2023

Tot mai mulți țepari pe piața de capital

0

Autoritatea de Supraveghere Financiară atrage din nou atenția cu privire la existența, în mediul online, a unor entități care nu sunt autorizate să presteze servicii și activități de investiții. Până acum, pe site-ul instituției au fost postate alerte cu privire la 172 de entități neautorizate de ASF pentru care au existat indicii sau probe că prestează, pe teritoriul României, astfel de servicii.

Totodată, ASF avertizează asupra a 199 de site-uri web care promovează așa-zise servicii de investiții financiare și care aparțin unor entități neautorizate. Circa 82% dintre entitățile care comit fraude în mediul online au sediul în state terțe sau pretind că au sediul în state terțe.

Doar pe parcursul acestei luni, ASF a postat 4 noi alerte cu privire la entități neautorizate care promit, în mediul online, câștiguri senzaționale pentru cei care doresc să investească pe piața de capital.

Autoritatea de Supraveghere Financiară recomandă celor care doresc să investească pe piața de capital să verifice mai întâi pe site-ul ASF dacă entitățile pe care le au în vedere sunt autorizate sau nu.

E important de subliniat că investițiile financiare trebuie realizate în deplină cunoștință de cauză și doar după o analiză atentă a ofertelor primite.

Lista entităților identificate ca fiind neautorizate poate fi consultată AICI

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut