ianuarie 29, 2023

Tot mai mulți șoferi drogați pe străzile Zalăului

Din ce în ce mai mulți tineri sunt depistați conducând sub efectul substanțelor psihoactive. Numai în ultimele două săptămâni, polițiștii de la Rutieră au depistat în trafic 8 persoane care au urcat la volan după ce au consumat droguri.

Un tânăr, în vârstă de 22 de ani, a fost oprit sâmbătă seara, la ora 21:20, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiu. În urma testării, șoferul a ieșit pozitiv la MDMA (ecstasy). De asemenea, în mașina sa a fost descoperită o formă cilindrică din material plastic, care avea în interior urme de praf, de culoare albă.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

O altă faptă de acest fel a fost constatată câteva ore mai târziu, tot în Zalău, la ora 00:05,  pe strada Alexandru Lăpușneanu.

Polițiștii au oprit pentru control un autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, din Zalău. Șoferul avea ochii roșii și pupilele dilatate, motiv pentru care a fost testat cu aparatul Drugtest. Rezultatul a fost pozitiv la ketamină.

Conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism de substanțe psihoactive.

În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

Vineri seara, la ora 20:15, pe Bulevardul Mihai Viteazu, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de o femeie, de 33 de ani, din Zalău, care a fost depistată pozitiv la THC.

Conducătoarei auto i-au fost prelevate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism de substanțe interzise, precum și tipul acestora.

În conformitate cu prevederile legale, polițiștii i-au fost reținut conducătoarei auto permisul de conducere și continuă cercetările în dosarul penal întocmit, în vederea administrării întregului probatoriu.

De la începutul anului, au fost identificați în trafic, doar în municipiul Zalău, 17 conducători auto sub influența substanțelor psihoactive.

Majoritatea au fost tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Potrivit polițiștilor, dacă în urma analizelor sunt identificate urme de droguri în sânge sau urină, există „toleranță zero” la concentrație. Astfel, persoana în cauză riscă până la 5 ani închisoare.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut