februarie 5, 2023

Tot mai multi escroci profita de naivitatea salajenilor

Infractiunile economice au crescut vertiginos
Salajul continua sa ocupe un loc fruntas in ceea ce priveste siguranta cetateanului, infractiunile cu violenta si cele care aduc atingere integritatii fizice fiind in scadere fata de primele luni ale anului 2008. Astfel, de la 1 ianuarie 2009 “nu au fost sesizate infractiuni de vatamare corporala grava, lovituri cauzatoare de moarte, ultraje, violuri cu victima sub 15 ani sau violuri urmate de moartea victimei”, se precizeaza intr-un raport al Inspectoratului Judetean de Politie. De asemenea, politistii salajeni s-au confruntat in acest an cu un singur caz de omor, dar, in scurt timp, faptasul a fost identificat.
Si daca la acest capitol “stam bine”, nu acelasi lucru se poate afirma despre ilegalitatile comise in domeniul economic. In sfera infractionalitatii economice, se inregistreaza, conform aceluiasi raport, cresteri semnificative care intra sub incidenta Legii CEC-ului (emitere de cec-uri fara acoperire), numarul infractiunilor fiind de 31 in 2008 si de 50 in 2009. In cadrul unei conferinte de presa, desfasurata in cursul saptamanii trecute, inspectorul sef Iosif Ghiurca a oferit si cateva exemple relevante. Potrivit declaratiilor sale, in anumite cazuri, infractorii au reusit sa “fraiereasca” partenerii de afaceri cu sume ce depasesc 4 miliarde de lei vechi.
Mai multe abuzuri in serviciu
Iosif Ghiurca a mai precizat ca a avut loc si o “dublare” a infractiunilor comise in timpul serviciului – de la 24 anul trecut, la 46 in 2009 si ca politistii salajeni au mai avut de cercetat si doua infractiuni la Legea privind autorizarea constructiilor, anul trecut nefiind descoperite astfel de fapte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut