Tot mai multe cazuri de violență. Două ordine de protecție emise în weekend

Doi bărbați s-au ales în weekend cu ordine de protecție și dosare penale după ce și-au agresat soțiile.

Duminică, 7 aprilie, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 55 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că soțul ei ar fi agresat-o fizic, pe fondul consumului de alcool și în urma unui conflict spontan. Polițiștii au constat că există un risc iminent de pericol au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele bărbatului în vârstă de 59 de ani, pentru o perioadă de 5 zile.

De asemenea, în urma aspectelor constatate, pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între femeia agresată și soțul acesteia, polițiștii au dispus montarea unui dispozitiv care permite monitorizarea bărbatului prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.

Sâmbătă, 6 aprilie, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Sărmășag au fost alertați prin 112 cu privire la faptul că o femeie din localitatea Uileacu Șimleului a fost agresată fizic de către soțul ei.

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului a reieșit faptul că soțul femeii, un bărbat în vârstă de 24 de ani, în timp ce se afla la domiciliu, în urma unui conflict spontan, ar fi agresat-o fizic pe femeia de 25 de ani.

În urma evaluării riscului, față de bărbatul de 24 de ani a fost emis un ordin de protecție provizoriu, nefiindu-i montat un dispozitiv de monitorizare electronică, deoarece femeia a refuzat montarea acestuia.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *