ianuarie 31, 2023

Tot mai multe cazuri de infectare cu tulpina Omicron

Numărul cazurilor de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS CoV-2 este în continuă creștere. Numărul total al cazurilor a ajuns la 92, după ce 49 de infectări au fos confirmate în 31 decembrie.

Cifrele înregistrate în ultima zi a anului 2021 sugerează începutul transmiterii comunitare pentru tulpina OMICRON care, probabil, va deveni dominantă în următoarele două săptămâni, anunță reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit specialiștilor, transmisibilitatea ridicată și numărul mare de persoane vulnerabile nevaccinate vor solicita sistemul sanitar mai tare decât s-a întâmplat în valul 4.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 60% din populația vulnerabilă a României este nevaccinată. Dintre cei vaccinați, numai 25% au efectuat și doza booster.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut