septembrie 24, 2023

Topul liceelor din Sălaj după mediile de la Bacalaureat

0

WWL

După centralizarea mediilor obținute de absolvenți la examenul de Bacalaureat, putem avea o imagine de ansamblu cu privire la nivelul de pregătire al elevilor. Din cele 21 de licee din Sălaj, doar 7 au avut o rată de promovare mai mare de 50 la sută.

În topul clasamentului se află Colegiul Național “Silvania” Zalău, unde au promovat 95,8% dintre candidați. Urmează Liceul Pedagogic “Gheorghe Șincai” Zalău, cu o rată de promovare de 86,2%, și Colegiul Național “Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, unde au promovat 84,8% dintre candidați.

Clasamentul este completat de Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău (73,5%), Liceul de Artă “Ioan Sima” Zalău (68%), Liceul Teoretic “Ion Agârbiceanu” Jibou (64,9%) și Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău (53,8%).

În cazul celorlalte 14 licee sălăjene, mai puțin de jumătate dintre candidați au reușit să obțină medie de trecere la Bacalaureat.

Licee cu rată de promovare zero

Două licee din Sălaj au reușit trista performanță de a nu avea nici măcar un candidat care să ia medie de trecere la Bacalaureat.

La Liceul Tehnologic nr.1 Gâlgău, s-a înscris la examen un singur candidat, care a obținut media 5,88, insuficientă pentru a putea fi declarat promovat.

La Liceul Tehnologic nr.1 Surduc, din cei 22 de candidați înscriși, nu a reușit nimeni să ia Bacalaureatul, rata de promovare fiind, și aici, zero.

Licee din orașe cu rată mică de promovare

Nu doar la liceele din mediul rural s-a înregistrat o rată mică de promovare a examenului de Bacalaureat, arată datele centralizate de bacplus.ro.

În Zalău, la Liceul Reformat “Wesselenyi”, au promovat 22,2% dintre candidați. La Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” Zalău, rata de promovare este de 13,5%, iar la Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău au trecut hopul 7,8% dintre candidați.

La Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei, rata de promovare a fost de 32,5%, iar la Liceul Tehnologic “Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, 20%.

La liceul Tehnologic “Gheorghe Pop de Băsești” Cehu Silvaniei, au promovat 46,2% dintre candidați.

La Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou, rata de succes a fost de 16,1%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut