septembrie 24, 2023

Topul celor mai bine plătite joburi care pot fi făcute de acasă, cu salarii și de peste 10.000 de lei

0

FOTO / Pexels.com

Munca de acasă a luat amploare în pandemie, însă tendința continuă și foarte munți români caută joburi pe care le pot face din confortul propriei locuințe.

Cele mai căutate joburi sunt în domeniul online, iar salariile pot ajunge și la 10.000 de lei pe lună.

Specialistul în resurse umane Sorina Faier a explicat, într-un interviu pentru Ziare.com, fenomenul.

„În era digitală în care trăim, influența internetului și a tehnologiei asupra vieții noastre este din ce în ce mai evidentă. Odată cu creșterea utilizării internetului, au apărut și noi oportunități de muncă, inclusiv pentru cei care lucrează în mediul digital. Un exemplu relevant în acest sens este fenomenul numit “nomazii digitali”.

Nomazii digitali sunt persoane care desfășoară activități profesionale în cadrul industriei digitale, de obicei online, și care nu sunt legate de o locație geografică fixă. Acest tip de muncă le oferă libertatea de a lucra de oriunde, cu condiția să aibă acces la internet. Așadar, un nomad digital poate lucra de acasă, dintr-un birou, dintr-un spațiu de coworking sau chiar de pe o plajă sau o munte din alt colț al lumii”, a declarat Sorina Faier.

Specialistul în HR spune că și în țara noastră a crescut numărul nomazilor digitali.

„În România, numărul nomazilor digitali a crescut semnificativ în ultimii ani, iar acest fenomen s-a datorat în mare măsură dezvoltării industriei IT și a infrastructurii digitale din țară. În plus, costurile mai reduse ale vieții în România și avantajele pe care le oferă munca online au sporit interesul acestor profesioniști pentru a-și desfășura activitățile în țară.

Salariile nomazilor digitali în România variază în funcție de mai mulți factori, precum experiența profesională, domeniul în care activează și nivelul de competență. De regulă, aceștia câștigă mai mult decât salariații obișnuiți din România, deoarece lucrează și colaborează cu clienți și companii străine, care oferă remunerații superioare. Mai mult decât atât, moneda în care se primesc plățile poate influența considerabil nivelul veniturilor. De exemplu, un nomad digital cu un clienții în țări cu nivel de trai mai ridicat, precum Statele Unite sau Germania, va avea, în general, un venit mai mare comparativ cu un nomad cu clienți din statele cu nivel de trai mai scăzut.

Un alt aspect important în determinarea veniturilor nomazilor digitali în România este gradul de specializare și competențele deținute. Cu cât un nomad digital are cunoștințe și abilități mai avansate și căutate în industria digitală, cu atât este mai probabil să obțină un salariu mai mare. Aceste competențe pot varia de la programare și dezvoltare de software, la marketing online, design grafic, traduceri sau servicii de consultanță”, a adăugat expertul.

Sorina Faier, specialist în recrutare, a exemplificat pentru Ziare.com și ce salarii pot avea cei care lucrează de acasă.

Salariile variază intre:

  • Specialist Marketing – 6.000 – 7.000 lei
  • Marketing Manager – 11.000 – 13.000 Lei
  • Graphic Designer – 7.500 lei
  • UI/UX designer – 14.800 – 17.300 lei
  • Senior fullstack Developer – peste 17.000 lei
  • Senior Frontend Developer – peste 10.000 lei
  • Consultant Management – 9.500 lei
  • Consultant IT – 10.000 lei

„Totuși, este important de menționat că nu toți nomazii digitali din România înregistrează venituri mari. Există și cei care se află la început de carieră, în perioada de specializare sau care desfășoară activități cu o cerere mai redusă pe piața digitală. De asemenea, unii nomazi aleg să lucreze pe proiecte cu plata fixă, în timp ce alții optează pentru venituri variabile, în funcție de numărul de clienți și de proiecte finalizate.

Nomazii digitali sunt scutiți de taxe, dacă nu petrec mai mult de șase luni pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive pe teritoriul țării noastre, iar dacă depășesc această perioadă salariile le vor fi impozitate conform regulilor uzuale din Codul fiscal”, mai spune Sorina Faier.

Datorită vitezei internetului și a costurilor de trai ceva mai accesibile, România figurează în topul clasamentelor de atractivitate al muncii de acasă, fiind, spre exemplu, pe locul trei în studiul The Digital Nomad Index 2021, după Canada și Marea Britanie.

Sursa informațiilor: ziare.com

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut