Toate strazile din Jibou vor beneficia de canalizare si apa

La sediul Primariei orasului Jibou s-a semnat la data de 21 Mai 2020 contractul de lucrari, EXTINDEREA sI REABILITAREA REtELELOR DE ALIMENTARE CU APa sI DE CANALIZARE, in orasul Jibou, derulat de Compania de Apa Somes S.A, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare–POIM 2014-2020, potrivit unei informari transmise de institutie.
Valoarea contractului este de 43.764.386.77 lei, fara TVA, cu o durata de executie de 24 luni.
Finantarea investitiei se va face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune, 13% bugetul de stat si 2% din bugetul local. Un credit bancar de 7,82% va fi avansat de Compania de Apa Somes S.A pentru cofinantarea Proiectului.
Lucrarile investitiei in orasul Jibou au fost grupate dupa cum urmeaza: reabilitarea retelelor de alimentare cu apa, extinderea retelelor de alimentare cu apa, reabilitarea retelelor de canalizare menajera, extinderea retelelor de canalizare menajera si extinderea retelei racord de distributie apa in UAT Jibou, localitatile Husia si Jibou.
Extinderea retelei de distributie noua va avea o lungime totala de 7383 m si bransamente la consumatori.
Reabilitarea retelei de distributie pe o lungime totala de 1.127m si bransamente la consumatori.
Extinderea sistemului de canalizare va fi pe o lungime de 14.137m si se vor realiza 702 de racorduri la consumatori.
Reabilitarea sistemului de canalizare se va face pe o lungime totala de 4.244m si se vor realiza 322 de racorduri la consumatori.
Proiectul de extindere si reabilitare retele de apa si de canalizare cuprinde toate strazile din oras, care nu beneficiaza de aceste servicii.
Implementarea proiectului va conduce la imbunatatirea calitatii si accesului la infrastructura de apa in orasul Jibou, prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si evacuare ape uzate in concordanta cu practicile si politicile UE.
Contractul de lucrari pentru UAT Jibou, vizeaza un nivel imbunatatit de sanatate si confort pentru populatie in conditii de siguranta, la reducerea poluarii mediului, prin eliminarea descarcarii apei uzate neepurate sau insuficient epurate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *