Toate PUG-urile localităților din Sălaj, publicate pe site-ul Consiliului Județean

Consiliul Județean Sălaj a publicat pe site-ul propriu Planurile Urbanistice Generale ale tuturor localităților urbane și rurale din județ. Documentele reprezintă instrumente de bază pentru proiectanți, administrații publice locale, investitori și pentru toți cei care vor să construiască, stabilind modul de utilizare al terenurilor și asigurând suportul reglementar pentru eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire. PUG-urile sunt elaborate pentru a fundamenta realizarea unor investiții de utilitate publică și în scopul creșterii calității vieții, ținând cont de teritoriul intravilan și extravilan, căile de comunicații, obiectivele de utilitate publică sau zonele construibile sau cu interdicții de construire, cele protejate și cele funcționale.

A fost o muncă intensă și de durată pentru care trebuie să le mulțumim colegilor de la Direcția Arhitect Șef. Grație preocupării și eforturilor acestora, de a scana mii și mii de pagini și planșe, toate cele 61 de PUG-uri întocmite la nivelul comunelor, orașelor și municipiului Zalău sunt, acum, la un click distanță. Venim, astfel, în sprijinul tuturor celor interesați să consulte reglementările privind amenajarea teritoriului dintr-o localitate sau alta, oferindu-le un acces facil și rapid la toate informațiile de care au nevoie”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Proiect dezvoltat de autoritățile locale, PUG-ul face parte din programul de amenajare a teritoriului și cuprinde analiza, reglementările și regulamentul local de urbanism pentru întregul teritoriu administrativ al unității de bază, delimitat, conform legii, atât pentru suprafețele din intravilan (localitatea de bază, localități componente și aparținătoare etc.), cât și pentru cele din extravilan (terenuri agricole, forestiere, căi de comunicație, ape etc.). Deținerea de PUG-uri aprobate în condițiile legii este obligatorie pentru toate localitățile urbane și rurale din România.

PUG-urile pot fi consultate pe site-ul cjsj.ro, la rubrica Informații publice, secțiunea Urbanism sau accesând linkul https://www.cjsj.ro/index.php/pug

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *