Toate popririle au fost suspendate pana la data de 1 septembrie

Parlamentarii au adoptat un proiect de lege care prevede ca toate popririle declansate din data de 16 martie, atunci cand a fost decretata starea de urgenta pe teritoriul tarii, sa fie suspendate pana la data de 1 septembrie.

rn

"Se suspenda masurile de executare silita in materie civila prin poprire pentru creantele civile si comerciale declansate dupa instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei. Nu se declanseaza masuri de executare silita in materie civila prin poprire pentru creantele comerciale si civile pe toata perioada starii de urgenta, a starii de alerta, pana la data de 1 septembrie 2020. Masurile dispuse anterior nu se aplica in cazul executarilor silite privind creantele civile sau comerciale ce au drept titlu hotarari judecatoresti pronuntate in materie penala pentru solutionarea laturii civile a cauzei. Masurile de suspendare a executarii silite a sumelor urmaribile sau disponibilitatilor banesti se aplica de drept de catre organele de executare si institutiile bancare sau terti popriti, fara nicio alta formalitate", se precizeaza in amendamentul formulat de deputatii din comisia de specialitate.

rn

ANAF anunta in urma cu o saptamana ca, incepand cu data de 14 iunie, va relua popririle bancare si tot de atunci va deveni functional sistemul e-Popriri, un sistem ce implica o ridicare mai rapida a popririlor bancare dar si retinerea din conturi numai a sumelor datorate.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *