Toate magazinele Pepco vor fi închise în Austria

Falimentul Pepco în Austria: Gigantul polonez de reduceri Pepco își va închide în curând porțile în Austria. Lanțul popular de magazine își încetează toate operațiunile comerciale în această țară și va depune în curând faliment, după cum a raportat presa austriacă. Sunt afectați 680 de angajați din 73 de magazine. Compania justifică mutarea într-un comunicat de presă spunând că nivelul așteptat de rentabilitate nu este atins în Austria

Pepco a intrat în Austria în urmă cu doi ani și jumătate

Pepco a intrat în Austria abia în urmă cu doi ani și jumătate, când a preluat majoritatea magazinelor lanțului de retail de pantofi CCC. Compania oferă, printre altele, îmbrăcăminte, jucării, bunuri de uz casnic și mobilier la prețuri mici. În ciuda „diverselor inițiative și modificări structurale” pentru a „aborda performanța operațională inadecvată”, Pepco a continuat să înregistreze pierderi, a scris compania. Din acest motiv, se vor retrage din Austria și se vor concentra pe piețele în care există oportunități mai bune. 

 Falimentul Pepco în Austria: magazinele ar trebui să rămână deschise pentru moment

Compania a spus că va depune faliment „în următoarele zile”. Magazinele ar trebui să rămână deschise pentru moment. Potrivit „Standard”, personalul din Austria a fost deja informat despre insolvența planificată. Compania, cu sediul central în orașul Poznań, are în prezent peste 31.000 de angajați în 19 țări europene și are o rețea de peste 3.600 de magazine. Pe plan internațional, Grupul Pepco a înregistrat recorduri de vânzări în anul financiar 2022/2023. Vânzările au crescut cu peste 17%, până la 5,65 miliarde de euro, ca urmare a numeroaselor noi deschideri. Profitul net a scăzut însă cu 41 la sută, la 102 milioane de euro, conform Vienna.at.

Sursa ziarulromanesc.at

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *