Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a decis, marti, ca titlul de campion mondial in Formula 1 sa fie atribuit, incepand din 2009, pilotului care a castigat cele mai multe curse. „Consiliul Mondial a acceptat propunerea FOM (Formula One Management, societate care administreaza drepturile F1) de a decerna titlul mondial pilotului care va castiga cele mai multe curse in timpul sezonului. Daca doi piloti sau mai multi termina cu acelasi numar de victorii, titlul va fi atribuit celui care a castigat cele mai multe puncte, dupa actualul barem 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1”, se arata intr-un comunicat al FIA. Restul clasamentului, de la locul doi la ultima pozitiei, va fi calculat in raport cu numarul de puncte, asa cum s-a facut si pana acum.
Consiliul Mondial a respins propunerea lui Bernie Ecclestone de a acorda medalii primilor trei clasati in fiecare cursa. De asemenea, a fost respinsa si propunerea Asociatiei Echipelor din Formula 1 (FOTA) de modificare a baremurilor de puncte si trecerea la sistemul 12 puncte (locul 1) – 9 puncte (locul doi) – 7 puncte (locul trei) – 5 puncte (locul patru) – 4 puncte (locul cinci) – 3 puncte (locul sase) – 2 puncte (locul sapte) – 1 puncte (locul opt).
Titlul mondial in F1 va fi acordat pilotului care a castigat cele mai multe curse
Articole
APIA începe plățile în avans în octombrie
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că sistemul informatic al agenției este pregătit ca, începând cu data de 16 octombrie 2024, să demareze Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus cereri de plată în anul 2024. În Campania 2024, Comisia Europeană și statele membre susțin menținerea derogării cu privire la plata avansului de până la 70 % pentru intervențiile sub formă de plăți directe, și de până la 85 % în…
Mai mult...Pesta micilor rumegătoare se extinde în țară și blochează exporturile
Numărul focarelor de pestă a micilor rumegătoare (PMR) depistate până acum de autoritățile sanitar-veterinare a ajuns la 45, ceea ce determină monitorizarea atentă a tuturor fermelor de oi și capre din toată țara. În Tulcea, primul județ afectat de virusul care ucide oile și caprele, sunt 38 de focare, alte șase în Constanța și un focar în Timiș. În total, sunt afectate până acum peste 220.000 de animale. Cum virusul se răspândește rapid, autoritățile au impus măsuri…
Mai mult...