septembrie 25, 2023

Titlul mondial in F1 va fi acordat pilotului care a castigat cele mai multe curse

0

Consiliul Mondial al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) a decis, marti, ca titlul de campion mondial in Formula 1 sa fie atribuit, incepand din 2009, pilotului care a castigat cele mai multe curse. “Consiliul Mondial a acceptat propunerea FOM (Formula One Management, societate care administreaza drepturile F1) de a decerna titlul mondial pilotului care va castiga cele mai multe curse in timpul sezonului. Daca doi piloti sau mai multi termina cu acelasi numar de victorii, titlul va fi atribuit celui care a castigat cele mai multe puncte, dupa actualul barem 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2, 1”, se arata intr-un comunicat al FIA. Restul clasamentului, de la locul doi la ultima pozitiei, va fi calculat in raport cu numarul de puncte, asa cum s-a facut si pana acum.
Consiliul Mondial a respins propunerea lui Bernie Ecclestone de a acorda medalii primilor trei clasati in fiecare cursa. De asemenea, a fost respinsa si propunerea Asociatiei Echipelor din Formula 1 (FOTA) de modificare a baremurilor de puncte si trecerea la sistemul 12 puncte (locul 1) – 9 puncte (locul doi) – 7 puncte (locul trei) – 5 puncte (locul patru) – 4 puncte (locul cinci) – 3 puncte (locul sase) – 2 puncte (locul sapte) – 1 puncte (locul opt).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut