februarie 4, 2023

Tinerii se duc la facultate pentru job-uri la stat sigure si bine platite

Perspectiva unui loc de munca sigur, dar si salariile mari de la stat au atras absolventii de clasa a XII-a cu dimploma de Bacalaureat spre profesii precum cea de jandarm, ofiter de penitenciare sau medic, reiese dintr-o analiza a Ziarului Financiar. 

Cea mai mare concurenta din cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti a fost anul acesta la Facultatea de Jandarmi, unde pentru cele 44 de locuri bugetate la cursurile de zi s-au înscris 371 de candidati, generând o concurenta de 8,43 candidati pe loc. Pe locul doi în topul celor mai cautate facultati din cadrul Academiei de Politie se afla specializarea Pentienciare din cadrul Facultatii de politie, cu o concurenta de 7 candidati pe loc (99 de înscrisi pentru 14 locuri), urmata de specializarea Ordine si Siguranta Publica, tot din cadrul Facultatii de Politie, cu o cincurenta de 5,88 de candidati pe loc (1.487 de înscrisi la 253 de locuri), potrivit datelor furizate de comisarul sef prof. univ. dr. Nicolae Radu, seful biroului de relatii publice din cadrul institutiei de învatamânt.
Dintre facultatile care livreaza absolventi si pentru mediul privat, doar facultatile cu profil IT au o concurenta care se apropie de cea din facultatile care formeaza viitori bugetari.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut