septembrie 30, 2022

Tinerii – frumosi si liberi – au imaginatie debordanta

An de an lucrarile de la Bacalaureat scot la iveala „perle” care demonstreaza lipsa de interes pentru scoala si invatatura

rn

Si in acest an subiectele la proba de Limba si Literatura Româna de la Bacalaureat au pus la grea incercare imaginatia elevilor.
„Perlele” descoperite si imaginatia debordanta „asternuta” prin lucrari ar trebui insa sa ii ingrijoreze pe cei care conduc destinele invatamântului deoarece demonstreaza foarte clar lipsa de interes a elevilor pentru studiu, scoala si carte.
Din expresiile descoperite de profesorii corectori in acest an, amintim:
„Revista nu are calitati, nu are cum este imposibil asa ceva, numai un om are asa ceva.”
„Poate poetul a vrut sa impresioneze dar nu prea ia iesit, asta intâlnesti numai pe scena când actorii joaca si spectatorii se uita la ei.”
„Autorul nu prea ia nicio atitudine e prea impresionat de strainez.”
„si pe vremea lui nea Holban se holbau oamenii la strainezi sa le ciordeasca banii, ce impresii despre tari…”
„in opinia mea, eu cred ca este foarte, foarte, foarte important sa faci multe, multe calatorii, dar trebuie sa ai multi, multi bani.”
„Totodata, pustoaicele astea sau panaramele au acces la locuri frumoase, deoarece se târâie cu câte un hodorog si au farmec pentru locul in care traiesc.”
„Oamenii stiu sa aprecieze mâncarica, bauturica, o pustoaica buna in pat si eventual niste bani pe gratis, acolo e locul frumos.”
„Doamna de româna ne relateaza intâmplarile din locurile fascinante pe care le viziteaza. Se pare ca profesorii au bani si se plâng ca nu au”
„Mihail Sebastian este o notatie scenica si nu prea impresioneaza.”
„Nita e un coleg de al meu o fi avut vreo ruda de a scris Sebastian de el.”
„Nu a predat nesimtita aia de româna notatiile scenice, o sa demonstrez ca apartine genului liric.”
„La noi in tara, numai prostii, borfasii, cocalarii, pesedistii, cei care au bani sa se duca, ei calatoresc, prostii care muncesc nu au noroc sa vada locuri frumoase.”
„Iona de Ion Barbu este un poem filosofic si prezinta drama unui om singur pe plaja si a unei ciuperci venita de la Polul Nord, dar nu pot fi impreuna, deoarece ei gândesc diferit, unul e mai cu statut, alta e mai bogata.”
„Ciuperca nu voia fragi ea cauta ceva de la baietasul ala”
„La Blaga sunt sase tipuri de cunoastere care incearca sa lumineze lumea sau sa o faca mai buna”
„O vino dorul meu/ Eu te astept sa-ti dau fragi si….”
„Cobori la mine, mai Luceafar/Sa te mai vad odata/Iar asta seara eu te am..”
„Lucian Blaga s-a remarcat in literatura prin estetica grotescului”
„Asa cum Blaga accentueaza prin hiperbola ”corola de minuni” omul e dator, fireste sa cunoasca si apoi sa intre in combinatii”
„Eminescu a murit de multe, dar ce e trist ca nu a terminat Luceafarul, l-a lasat cu 98 de strofe”
„Catalin si Catalina si-o trageau in spatiul rustic asa mai da iubire eminesciana.”
„Eminescu este ultimul romantic, dar a mai fost vreunul? A fost creca singurul nebun care a reusit sa scrie o poezioara de 100 de versuri.”
„Iubirea se naste din multe, dar in carul Luceafarului se naste din propria reflectie care o vede in oglinda”
„Luceafarul este un roman realist psihologic.”

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.