Tinerii fara adapost au cerut ajutorul Primariei

Aproximativ 10 tineri fara adapost au protestat ieri, 9 martie, in fata Primariei din Zalau, solicitand autoritatilor locuri de munca, dar si locuinte sociale. Mitingul a fost autorizat, iar protestatarii au primit toate avizele necesare de la reprezentantii politiei, jandarmeriei si de la administratia publica locala. Protestul a inceput in jurul orei 11,45, iar tinerii au venit pregatiti cu tot arsenalul necesar pentru o manifestatie – bannere, fluiere si un repertoriu destul de bogat de scandari – “Suntem orfani, dar nu golani!” sau “Vrem sa muncim, nu sa cersim!”.
Liderul grupului, Liviu Coloji, ne-a declarat ca prin aceasta manifestare de protest incearca sa atraga atentia autoritatilor locale, cu privire la starea precara in care traiesc. “Aproape toti suntem absolventi ai fostii scoli speciale nr. 13 si nimeni nu doreste sa ne angajeze. De asemenea, nu avem locuinte si, de peste un an si trei luni, locuim vreo 10 persoane intr-un fost punct termic, fara caldura, apa curenta sau canalizare”, a spus Coloji.
Potrivit declaratiilor sale el ar fi incercat sa obtina un loc de munca la ADP, dar reprezentantii primariei l-au refuzat, argumentand ca in aceasta perioada nu se pot face angajari, tinand cont de efectele crizei si bugetul redus. Protestatarii afirma ca au depus si cereri pentru o locuinta sociala, dar primaria nu i-a sprijinit absolut deloc. “In aceste conditii e greu sa te angajezi, mai ales ca majoritatea patronilor nu vor absolventi de nr. 13”, a mai spus Coloji.
Pe de alta parte, primarul Radu Capilnasiu, a declarat ca, deocamdata, nu poate raspunde afirmativ pretentiilor protestatarilor si ca acestia au distrus si geamurile din PT-ul pus la dispozitie de primarie.
“Au distrus geamuri pe care noi le-am inlocuit; solicita conectarea la apa, dar nu o platesc. Ei solicita locuinta, dar nu le putem pune la dispozitie locuinte sociale, deoarece nu exista disponibilitati in acest moment. Mai solicita locuri de munca, dar pentru acestea trebuie sa se adreseze Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca”, a spus Radu Capilnasiu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *