februarie 6, 2023

Tinerii din PSD și-au ales noul președinte: Vlad Pașcalău

Miercuri seara, tinerii social-democrați au avut alegeri interne pentru stabilirea noii structuri de conducere. Funcția de președinte al TSD Sălaj, rămasă vacantă după decesul regretatului Dan Chiș și interimatul lui Ovidiu Costinaș, a suscitat cel mai mare interes. Aici au candidat zălăuanul David Țirlea și viceprimarul orașului Jibou, Vlad Pașcalău. În urma votului, Vlad Pașcalău a câștigat funcția de președinte TSD Sălaj, cu 134 de voturi, în vreme ce mai tânărul său contracandidat, David Țirlea, a obținut 79 de voturi.

Pentru funcția de prim-vicepreședinte a fost un singur candidat, avocata Iulia Costina, care a primit 178 de voturi.

Pentru funcția de secretar executiv au candidat două persoane, Nagy Cristina (80 de voturi) și Lorena Costin (128 de voturi), cea din urmă câștigând funcția. Pentru funcțiile de vicepreședinți s-au înregistrat următoarele rezultate Ciupe Larisa – 106 voturi, Unguraș Ionuț – 103 voturi, Lupou Mădălin – 94 voturi, Nicoară Andreea – 91 voturi, Criste Sorin – 90 de voturi, Man Mihaela – 87 de voturi. Pentru poziția de membru în biroul de conducere: Vitișan George – 145 de voturi, Boșca Gabriela – 109 voturi , Mureșan Paul – 106 voturi, Pop Adelina – 102 voturi, Mare Tudor – 101 voturi, Porumb Bogdan – 99 voturi, Răcășan Alexandru – 98 voturi, Lupuț Alin – 96 voturi, Sigovan Flaviu – 96 voturi și Puie Ionuț – 89 voturi.

Speculații cu privire la alegerile tinerilor social-democrați

În ultima vreme, în zona presei și a social-media au răsuflat din interiorul TSD o mulțime de nemulțumiri cu iz de scandal, o situație nemaiîntâlnită la nivelul organizației sălăjene, cunoscută pentru disciplina internă. În urmă cu mai bine de 15 ani a mai fost o bătălie similară la nivel de tineret, atunci când s-a încercat schimbarea gărzii, fără succes. Și de data aceasta, bătălia de la organizația de tineri e cu reverberații ulterioare. Acum s-au luptat pentru șefia organizației un apropiat al actualului președinte PSD, primarul Ionel Ciunt, și un apropiat al primarului din Jibou, Dan Ghiurco. Faptul că a câștigat omul susținut de Dan Ghiurco, și la un scor destul de mare față de contracandidatul său, e un semnal destul de interesant pentru Ionel Ciunt. Putem specula că Ionel Ciunt își pierde influența în interiorul partidului și crește un pol de putere în jurul primarului din Jibou, Dan Ghiurco. Acesta se prefigurează și ca principal contracandidat al lui Ionel Ciunt la șefia PSD Sălaj, la următoarele alegeri. Cu atât mai mult este importantă victoria obținută de preferatul lui Dan Ghiurco, cu cât alegerea președintelui PSD se face în cadrul structurii de conducere a organizației. Dacă privim alegerile din cadrul TSD Sălaj ca un preambul la alegerile pentru șefia PSD Sălaj, actualul președinte Ionel Ciunt pare să piardă încet-încet teren în interiorul partidului.

2 thoughts on “Tinerii din PSD și-au ales noul președinte: Vlad Pașcalău

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut