Timp de patru ani, Judecătoria Șimleu este relocată pe strada Castanilor

Aflată în stadiu avansat de degradare, cu riscul de a pune în pericol viața personalului și a tuturor celor care ajungeau în interior, clădirea Judecătoriei Șimleu Silvaniei a fost închisă.

Activitatea instanței de judecată a fost mutată într-o altă clădire, închiriată, de pe strada Castanilor nr. 2.

”Întrucât clădirea nu mai era sigură, la nivelul conducerii Tribunalul Sălaj și cu fonduri asigurate de Ministerul Justiției, a fost identificată această solutie. Am reușit să asigurăm mutarea provizorie a Judecătoriei Șimleu Silvaniei într-un sediu închiriat, în care va funcționa pe durata desfășurării proiectului de reabilitare a sediului de lângă parc”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Justiției, Bogdan Ilea.

Sediul Judecătoriei Șimleu va fi reabilitat printr-un împrumut de la Banca Mondială, iar procesul de reabilitare, care presupune proiectarea și execuția efectivă a lucrării, va dura aproximativ patru ani.

Imobilul, o clădire istorică reprezentativă pentru orașul de la poalele Măgurii, care a găzduit sediul Băncii Naționale a României, și-a pierdut, treptat, din farmecul pe care îl avea odinioară. Din cauza unor carențe de administrare și unor lucrări abandonate, construcția este pe cale de a deveni o ruină dacă nu se intervine rapid pentru reabilitarea sa.

“Am reușit, împreună cu echipa Ministerului Justiției, să obținem acordul pentru ca acest obiectiv să fie reabilitat prin fonduri acordate de Banca Mondială, în cadrul unui acord cadru de 100 de milioane de euro, din care vor fi refăcute și reabilitate mai multe instanțe cu sedii în clădiri de patrimoniu. Vor începe fazele premergătoare proiectării, refacere a proiectării, iar ulterior execuția. Tot acest proces anticipăm că se va finaliza în aproximativ patru ani, la sfârșitul lui 2028″, a precizat Bogdan Ilea.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *