septembrie 26, 2022

Tiberiu Marc spune că se inmulțesc bătranii nevoiași care au nevoie de servicii de ingrijire

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, trage un semnal de alarmă și spune că numărul de persoane din județul Sălaj care au nevoie de ajutor social crește, iar resursele se împuținează. 

“Crește, din păcate, numărul persoanelor vârstnice care au nevoie de îngrijire. Scade, din cauza birocrației în principal, numărul furnizorilor de servicii de îngrijire”, spunea într-un comunicat Tiberiu Marc, când a detaliat noul program al Consiliului Județean Sălaj de finanțare a activităților de asistență socială.
Consiliul Județean Sălaj a finalizat recent selecția de proiecte depuse pentru obținerea de finanțări nerambursabile în baza Legii 350/2005, în cadrul “Programului de finanțare a activităților de asistență socială prestate de unitățile de cult şi/sau entitățile care acordă asistență socială persoanelor cu nevoi sociale asistate în județul Sălaj” pentru anul 2016, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 6 din 22 ianuarie 2016. Suma alocată este de 1.200.000 de lei.
Entitățile care au obținut finanțare, începând cu 1 aprilie 2016, sunt: Societatea Handicapaților Zalău – două persoane angajate, 16 beneficiari persoane cu handicap – servicii speciale; Parohia Ortodoxă stop_coloana Română Stârciu – două persoane angajate, 16 beneficiari persoane vârstnice; Parohia Ortodoxă Nr. 1 Șimleu Silvaniei – trei persoane angajate, 21 beneficiari persoane aflate în dificultate (oferire masă zilnică) + 21 elevi (suport educational și masă zilnică); Parohia Ortodoxă Română Cizer – două persoane angajate, 16 beneficiari persoane vârstnice; Asociația Prader Willi din România – şapte persoane angajate, 45 beneficiari (copii și tineri) cu handicap – servicii speciale; Mănăstirea Sfânta Treime Bic – două persoane angajate, 15 beneficiari persoane vârstnice.
Cele 18 persoane angajate vor fi plătite cu suma lunară în cuantum echivalentui a 90 la sută din salariul minim pe economie, inclusiv plata aferentă contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, la Fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi la Fondul de asigurări sociale de sănătate, diferența de 10 la sută fiind asigurată ca și cofinanțare a beneficiarului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.