septembrie 30, 2022

Tiberiu Marc si Alexandru Vegh, salariati fruntasi pe tara

Primarul Radu Capilnasiu ocupa doar locul 36 intr-un top al salariilor primarilor de orase din Romania.
Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, a adus Salajul pe primele locuri intr-un top. Nu este vorba despre vreo performanta obisnuita, ci este un top al salariilor presedintilor de consilii judetene, realizat de Econtext, unde Tiberiu Marc ocupa locul patru. Remuneratia lunara neta pe care presedintele Consiliului Judetean Salaj o primea in 2010 este de 5.449 de lei pe luna. Situatia prefectului Alexandru Vegh este putin neclara, deoarece salariul sau a crescut in 2010, comparativ cu anul precedent, fiind recompensat lunar cu suma de 5.930 lei, fata de 5.334 lei, cat castiga in 2009.
Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, nu a reusit sa se claseze pe primele locuri in topul salariilor pe care primarii din Romania le primesc. Din contra, topul realizat de Econtext il plaseaza pe edilul zalauan pe locul 36, cu un venit lunar net de 3.275 de lei in 2010. Iasul este in fruntea topului si in acest caz, primarul moldovean fiind remunerat cu o suma aproape tripla, comparativ cu salariul lui Radu Capilnasiu, primarul iesean depasind chiar si salariul prefectului din judetul Iasi.
Desi niciunul dintre sefii celor trei institutii din Salaj nu are spor de vechime, Alexandru Vegh si Tiberiu Marc au reusit sa ocupe pozitii mai mult decat de invidiat in topurile nationale. Primarul Zalaului mai are de asteptat, insa, pana ajunge macar in primele 30 de pozitii.
Marc – al patrulea din 41
Tiberiu Marc a ajuns pe locul patru in topul presedintilor de Consiliu Judetean, datorita salariului pe care il primea lunar in 2010. Insa reducerile s-au simtit si in portofelul sau anul trecut. In acest top, locul intai este ocupat de sefa Consiliului Judetean Mures, iar codas este presedintele Consiliului Judetean din Bistrita-Nasaud. Fata de 2009, salariul presedintelui CJ Salaj a scazut cu 10,10 la suta, adica de la 6.060 lei la 5.449 lei. Salariile alesilor se stabilesc prin lege, in functie de anumite criterii privind numarul de locuitori si categoria judetului. La acest capitol, Salajul este clasificat ca judet de categoria a doua.
Vegh – al 14-lea din tara
Prefectul Alexandru Vegh a ocupat pozitia 14 intr-un top al veniturilor prefectilor din Romania. In ciuda taierilor salariale, Alexandru Vegh a reusit sa aiba un salariu mai mare in 2010, fata de 2009. Cresterea cu 596 de lei arata faptul ca anul trecut salariile nu s-au micsorat, ba dimpotriva! Conducatorul Institutiei Prefectului Salaj a fost depasit de prefectul din Iasi, care a luat locul intai, cu un venit lunar de 7.126 de lei. Ultimul loc este detinut tot de Bistrita-Nasaud, al carul prefect ia lunar un salariu net de 3.374 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.