Tiberiu Marc si-a facut la birou o bucatarie la care multe gospodine din Salaj pot doar visa

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, si-a remobilat bucataria de la cabinetul propriu cu 7.000 de lei. Achzitia noii bucatarii de la serviciu pentru seful judetului s-a facut, prin atribuire directa, de la SC Kiraly SRL.

Potrivit caietului de sarcini pentru achizitionare “mobilier pentru birouri la sediul Consiliului Judetean Salaj”, din luna mai 2017, respectiv inlocuirea mobilierului de bucatarie din cadrul cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Salaj, s-a achizitionat mobilier de bucatarie format din corpuri inferioare cu o lungime de 2,7 metri, corpuri superioare cu o lungime totala de 4,9 metri. o masa de 1,2 metri / 75 cm si patru scaune din lemn, cu sezut si spatar din stofa. Culoarea preferata de seful judetului pentru mobilier a fost calvados natur.
Mobilierul are carcasa din pal 18 mm melaminat, sertare cu balamale de autoinchidere silence, manere aluminate de 128 mm, sticla fumurie, dar si un corp pentru frigider.
S-a mai achizitionat, evident, combina frigorifica incorporabila, cu capacitate de circa 158 litri si congelator de circa 68 de litri, dar si chiuveta din otel inoxidabil, plita pe gaz cu 4 arzatoare cu aprindere electrica si un cos de gunoi cu finisaj crom, cu capacitate 8 litri.
Pretul de achizitie al ansamblului a fost estimat la 7.500 de lei. Contractul a fost atribuit catre SC Kiraly SRL in data de 6 iunie, pentru suma de 7.031 lei fara TVA.

Consiliul Judetean numeste bucataria “oficiu”

I-am intrebat pe administratorii judetului de ce se impune o bucatarie atat de mare si de bine dotata, daca presedintele Consiliului Judetean isi gateste sau i se gateste.
Biroul de presa al Consiliului Judetean Salaj a raspuns ca este “un oficiu”, absolut necesar pentru administratia judeteana, utilizat pentru protocol.
“Consiliul Judetean are si o functie de reprezentare, prin urmare e nevoie de un anumit nivel al protocolului ce trebuie asigurat la intalnirile oficiale, pentru care se utilizeaza dotarile acestui oficiu”, spune Consiliul Juudetean. De unde deducem ca marimea “oficiului” e dupa marimea reprezentarii…
Referitor la necesitatea inlocuirii mobilierului vechi, biroul de presa al Consiliului Judetean spune ca “mobilierul cu care era dotata bucataria de la Cabinetul Presedintelui avea o vechime de circa 30 de ani, fiind iesit din uz; o parte din piesele de mobilier si a electrocasnicelor au fost inlocuite, “datorita vechimii si a faptului ca erau iesite din uz”.
Cu siguranta nu-i de reprosat Consiliului Judetean ca are unde face o cafea sau un ceai, ca si-a luat frigider si mobilier de 4,9 metri corpurile suspendate si 2,7 metri corpurile inferioare, care pot depozita mai mult decat niste ligurite de unica folosinta, cateva cesti si pahare. Poate ca si aragazul cu 4 arzatoare este necesar, chiar daca nu faci ciorba si felul doi; poate faci intr-un ibric cafea tare, in altul cafea slaba si pe celalte doua alte fierturi. “n fine. Dar nicidecum nu e un “oficiu”, ci o bucatarie in toata regula, asa cum multi salajeni nu isi permit. Si nu credem nici ca “protocolul” pentru oaspeti este servit la masa cu patru scaune din “oficiu”. Sigur, conteaza unghiul de vedere. Daca acasa ai o bucatarie tip vila, atunci cea de la cabinetul lui Tiberiu Marc este “oficiu”.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *