octombrie 1, 2022

Tiberiu Marc s-a dat pe sine in judecata sa-si acorde banii care spune ca i se cuvin de la Consiliul Judetean Salaj

Seful PSD Salaj, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a deschis actiune in instanta impotriva institutiei si a lui insusi pentru a cere anumite drepturi banesti. Sau pentru a-si cere lui insusi, daca vreti.
Este hilar si bizar, dar in dosarul 864/84/2018 aflat pe rolul Tribunalului Salaj, partile in litigiu sunt reclamantul Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, iar parati sunt Consiliului Judetean Salaj si Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj.
Raclamantul si paratul Tiberiu Marc "se vor intalni" asadar pe 10 decembrie la tribunal, pentru ca atunci a fost stabilit primul termen de judecata.
Am intrebat la Tribunalul Salaj sa ne detalieze ce pretentii are Tiberiu Marc de la el insusi. E simplu, Tiberiu Marc ii cere lui Tiberiu Marc sa-i dea bani de la Consiliul Judetean, pentru ca, spune Tiberiu Marc, i se cuvin. Bani pe care spune ca trebuia sa si-i dea in perioada decembrie 2016 – august 2017, dar nu a facut-o. Si acum se trage la raspundere in proces civil. Cere sa isi dea suma actualizata cu rata inflatiei, plus dobanzi penalizatoare.
Tribunalul Salaj ne-a transmis ca pretentiile reclamantului sunt de obligare a pârâtilor la calcularea si plata, în favoarea reclamantului, de despagubiri reprezentând diferenta dintre cuantumul îndemnizatiei brute maxime aflat în plata, pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, clasa de salarizare 98, si cel efectiv acordat în perioada 21.12.2016-01.07.2017, sume actualizate cu rata inflatiei si cu dobânda legala penalizatoare a Bancii Nationale a Romaniei. Reclamantul mai cere obligarea pârâtilor la plata cheltuielilor de judecata.
Daca presedintele Consiliului Judetean care spune ca nu s-a platit corespunzator in trecut castiga procesul impotriva Consiliului Judetean pe care-l reprezinta in proces in calitate de presedinte, ghici de unde se vor plati cheltuielile de judecata, din buzunarul presedintelui, sau din bugetul Consiliului Judetean?

rn

Tiberiu Marc a invatat sa se tarasca prin instanta
de la subalternii lui care l-au dovedit vinovat in tribunal

rn

Tiberiu Marc a avut de unde sa ia exemplu cand s-a dat in judecata. Presedintele Consiliului Judetean Salaj a pierdut pana acum mai multe procese cu angajatii din subordine care si-au cerut drepturile banesti.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, Sergiu Panie (secretarul general al PSD Salaj) l-a dat in judecata pe presedintele Tiberiu Marc si Consiliul Judetean Salaj intr-o speta similara si a castigat procesul.
La 12 martie, anul acesta, Curtea de Apel Cluj i-a dat definitiv dreptate lui Panie, dupa ce Tiberiu Marc s-a opus sentintei Tribunalului Salaj, unde Panie a castigat in prima instanta.
Curtea de Apel a respins ca inadmisibil recursul formulat de presedintele Consiliului Judetean Salaj Tiberiu Marc impotriva sentintei Tribunalului Salaj din data de 27.10.2017, pe care o mentine in intregime, prin decizie definitiva.
"Admite în parte actiunea formulata de reclamantul Panie Sergiu, în contradictoriu cu pârâtii presedintele Consiliului Judetean si Unitatea Administrativ Teritoriala Judetul Salaj. Obliga pârâtul de rândul I – presedintele Consiliului Judetean Salaj la emiterea unei Dispozitii privind stabilirea cuantumului indemnizatiei reclamantului la nivelul sumei de 7.324 lei/luna, începând cu 1 martie 2017 si pâna la data de 01.07.2017. Obliga pârâtii la plata sumelor cuvenite cu titlu de diferente salariale, în perioada 1 martie 2017 – 1 iulie 2017, precum si la plata dobânzii legale si actualizarea cu rata inflatiei a acestor sume. Obliga reclamantul la plata catre pârât a sumei de 200 lei, cu titlu de onorariu avocatial", a fost solutia pe scurt a Tribunalului Salaj.
Filip Carmen Garofita, inspector la Compartimentul Transport Public Local, l-a dat si ea in judecata pe presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, si a castigat procesul civil.
Cam aceeasi aventura in instanta ca in cazul lui Panie. La data de 14 februarie, Curtea de Apel Cluj respinge recursul formulat de presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, si mentine sentinta data de Tribunalul Salaj.
"Admite în parte actiunea formulata de reclamanta F. C.- G., în contradictoriu cu pârâtii UAT judetul Salaj, Consiliul Judetean Salaj si Presedintele Consiliului Jude?ean. Obliga pârâtul presedintele Consiliului Judetean sa emita o noua dispozitie, având ca obiect stabilirea salariului de baza al reclamantei la suma de 5.147 lei, la care sa fie aplicata majorarea de 20 %, începând cu luna februarie 2017 si pâna la data de 01.07.2017. Obliga pârâtii la plata sumelor cuvenite cu titlul de diferente salariale precum si la plata dobânzii legale si actualizarea cu rata inflatiei a acestor sume, de la data de 01.02.2017 si pâna la data platii efective", era solutia pe scurt a Tribunalului Salaj.
Ciupe Viorica, consilier la Compartimentul organizare din cadrul Serviciului Resurse Umane, Salarizare si Organizare, a castigat si ea un proces impotriva presedintelui Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, dupa acelasi tipic.
La data de 13 septembrie 2017, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat recursul facut de Tiberiu Marc si a mentinut in intregime sentinta data de Tribunalul Salaj. "Admite actiunea reclamantei Ciupe Viorica si obliga pârâtul Judetul Salaj sa îi plateasca acesteia diferenta de salariu între salariul efectiv avut de reclamanta începând cu luna aprilie 2015 si salariul maxim în plata pentru aceeasi functie, treapta si grad de salarizare în cadrul pârâtului, pâna la 31.07.2016", fusese solutia pe scurt data de tribunalul Salaj.
La fiecare proces civil pierdut, Consiliul Judetean Salaj a fost obligat de instanta sa plateasca onorariu avocational, trebuie sa spunem, daca cineva n-a rezolvat inca ghicitoarea de mai sus, cu cine plateste.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.