Ți-ai pierdut cardul de sănătate sau ai schimbat datele personale? Poți cere duplicat

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj informează asiguraţii sistemului public de sănătate că, în cazul pierderii, furtului sau deteriorării cardului naţional de asigurări sociale de sănătate emis, precum şi în cazul schimbării datelor personale, asiguratul poate solicita eliberarea cardului duplicat.

Asiguraţii care solicită eliberarea cardului duplicat din motivele menționate vor achita suma de 12,97 lei, reprezentând contravaloarea cheltuielilor de tipărire a cardului.

”Pentru a intra în posesia cardurilor naţionale duplicat, asiguraţii se vor prezenta la sediul CAS Sălaj, în timpul programului de lucru cu publicul. Asiguraţii se pot informa la CAS Sălaj dacă duplicatul a fost tipărit apelând numărul de telefon 0260.613242 sau folosind adresa de email: card_national@cassalaj.ro, ulterior emiterii putând fi ridicat”, se arată în informarea Casei de Sănătate.

Până la primirea cardului naţional duplicat, asiguraţii vor putea beneficia de servicii medicale acordate de către furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Sălaj în baza adeverinţei de înlocuire a cardului naţional de sănătate, care are valabilitate de 60 de zile. Adeverința se eliberează la momentul solicitării emiterii noului card de sănătate, la ghișeul instituției.

În situaţia în care, în perioada de valabilitate a adeverinţei de înlocuire a cardului national de sănătate, asiguratul nu a intrat în posesia cardului naţional duplicat, obligaţia acestuia este să se adreseze din nou Casei de Sănătate şi să solicite eliberarea unei noi adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, până la primirea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *