Tezele cu subiect unic din semestrul al II-lea incep miercuri

Sesiunea principala a tezelor cu subiect unic din semestrul al doilea incepe miercuri si se incheie in 21 mai, pentru aceste teste fiind inscrisi, la inceputul anului scolar 2008-2009, 426.910 elevi din clasele a VII- a si a VIII -a, potrivit unui ordin al ministrului Educatiei.
Potrivit calendarului tezelor, prima proba – la Limba si literatura materna – este programata pentru miercuri, la ea fiind inscrisi 23.049 elevi, din care 11.538 in clasa a VII-a si 11.511 in clasa a VIII-a. Proba de miercuri este organizata pentru elevii din scolile cu predare in limba materna, respectiv maghiara, sarba, germana, slovaca si ucraineana. Tezele continua cu probele de Limba si literatura romana, in 5 mai, de Matematica, in 13 mai si de Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a ) in 21 mai. Candidatii care din motive bine intemeiate nu vor putea participa la sesiunea pricipala mai au o sansa in perioada speciala de teze.
Potrivit MECI, sesiunea speciala incepe in 26 mai cu proba de Limba si literatura materna si continua in 28 mai, cu Limba si literatura romana, in 2 iunie, cu Matematica si in 4 iunie, cu storie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a).
La 15 septembrie 2008, au fost inscrisi 426.910 de elevi, dintre care 213.514 in clasele a VII a si 213 396 in clase a VIII a.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut