decembrie 9, 2022

Dupa emotiile de marti, cand sustinerea tezei unice la limba si literatura romana a fost subiect de negociere intre sindicate si guvern, elevii au reusit, ieri, sa treaca, in sfarsit, de acest examen. In Salaj, potrivit informatiilor primite de la inspectorul scolar de specialitate, Marcel Lucaciu, prezenta elevilor la teza a fost una foarte buna, de peste 96%, atat la clasa a VII-a, cat si la a VIII-a. Numarul celor care au sustinut teza a ajuns, astfel, la 5.051, fata de 5.192 inscrisi.
Nici cu subiectele n-ar fi trebuit sa existe probleme, ne-a declarat inspectorul, care apreciat ca acestea au fost “rezonabile, avand in vedere ca, la ambele clase, au avut de caracterizat personaje dintr-o opera studiata – nuvela in cazul elevilor de clasa a VII-a si roman pentru cei de clasa a VIII-a”. Lucaciu a apreciat acest lucru drept “un avantaj, pentru ca puteau primi o caracterizare de personaj dintr-un text la prima vedere”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *