Tribunalul Sălaj: Teza de doctorat a ministrului de Interne va fi reexaminată. Bode: Lupta pentru adevăr continuă!

Tribunalul Sălaj: Teza de doctorat a ministrului de Interne va fi reexaminată. Bode: Lupta pentru adevăr continuă!

Judecătorii Tribunalului Sălaj au decis, marți, 17 ianuarie, să respingă cererea formulată de ministrul de Interne, Lucian Bode, cu privire la suspendarea executării deciziei UBB de a reanaliza, pentru a doua oară, lucrarea sa de doctorat, în baza unei hotărâri emise în decembrie 2022 de Comisia de etică a Universității Babeş-Bolyai.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Sălaj în 5 ianuarie, la secția Contencios administrativ și fiscal.

”Respinge ca nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul U.B.-B. formulată de reclamantul B. L. N. în contradictoriu cu pârâta U. B.-B.. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Sălaj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 17.01.2023”, prevede hotărârea Tribunalului Sălaj.

La momentul înregistrării cererii la instanță, ministrul Lucian Bode declara public că vrea să fie respectată legea și că ceea ce se întâmplă cu doctoratul său sunt atacuri absurde, concertate de USR.

“Cu acțiunea pe care am deschis-o în instanță, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent despre cine este vorba. Este un drept, dar și o obligație pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.

Faptul că aceste atacuri concertate ale USR și ale sateliților săi asupra mea și asupra Partidului Național Liberal au devenit absurde, este evident pentru toată lumea. La fel de evidente sunt presiunile și atacurile la adresa Universității Babeș-Bolyai în toată această perioadă. Regret faptul că Universitatea Babeș-Bolyai s-a grăbit să dea curs acestor presiuni, fără a aștepta soluția instanței de judecată. Drept urmare, voi merge înainte, în instanță, pentru că este singura cale corectă și legitimă pentru a tranșa acest caz care a depășit nu doar limitele legii, dar și ale rațiunii”, a declarat ministrul Bode.

Teza de doctorat a lui Lucian Bode a fost deja verificată, iar concluzia a fost că există doar un procent de 2,95% de conținut plagiat. La câteva zile după deschiderea acțiunii în instanță, profesorul Dacian Dragoș, președintele Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, a vorbit într-un interviu acordat pentru spotmedia.ro despre presiunile care au existat pentru a-l acuza pe ministrul de Interne Lucian Bode că ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat. ,,Ni s-a cerut să fim parțiali și subiectivi, de la început”, a spus președintele președintele Comisiei de Etică în cadrul interviului.

Lupta pentru adevăr continuă!

“Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict.

Este FIRESC ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului, care urma să se pronunțe.

Este evident că altfel ar fi arătat decizia tribunalului dacă Comisia de Etică nu ar fi cedat presiunilor de a fi <parțiali și subiectivi>, de a da <un verdict de plagiat fără niciun fel de judecată>, de <a-l arde pe Bode pe rug, în piața publică>, așa cum președintele Comisiei a recunoscut public.

Dar, pentru că s-au grăbit să dea un astfel de verdict, este LOGIC ca instanța să respingă solicitarea inițială, care reclama ca fiind netemeinică și abuzivă decizia Comisiei de Etică transpusă în Hotărârea nr 10/2022.

Așa cum alții au ales să mă discrediteze și eu am dreptul să îmi apăr demnitatea. Lupta mea pentru adevăr nu se oprește aici, ea abia acum începe.

Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizie.

În continuare, consider această decizie netemeinică, ilegală și abuzivă.

Dintre argumentele reținute în cuprinsul sesizării, cele mai importante vizează următoarele aspecte:

➡️ Nicio altă decizie nu se poate transforma în cenzorul comisiei de doctorat odată ce aceasta s-a pronunțat și a urmat validarea CNATDCU, Comisia de Etică fiind o altă comisie, în sensul deciziei Curții Constituționale.

➡️ Comisia de Etică nu are competența legală de a reevalua o teză de doctorat al cărei titular nu este membru al comunității universitare, iar eu nu sunt parte a acestei comunități.

➡️ Procedura de examinare a fost viciată. Entitatea care s-a autosesizat nu poate fi aceeași cu cea care soluționează pe fond autosesizarea, fiind în mod evident lipsită de imparțialitate. Mai mult, nu există un raport de analiză în sensul legii.

➡️ Pretinsele abateri de la standardele de citare reținute în cuprinsul Hotărârii nr. 1/2023 sunt nelegale și netemeinice. Verificarea ad-hoc a Comisiei de Etică s-a raportat la standarde de citare actualizate recent și care nu erau în vigoare la momentul susținerii tezei, aspecte confirmate chiar de punctul de vedere comunicat de Școala Doctorală.

Demersurile vor continua, pentru că, în ciuda tuturor presiunilor care se fac pentru <arderi pe rug., este la fel de FIRESC ca adevărul să primeze și legea să fie respectată în cazul tuturor”, a declarat ministru Lucian Bode, la scurt timp după decizia instanței sălăjene.

About Author

8 Comments

 1. Sile

  Un nesimțit, care nu înțelege că atunci când doi îți spun că ești beat, du-te și te culcă.

 2. Anus

  Vrem cat mai multe doctorate, doar in acest fel ne specializam in furt legalizat si dam de lucru si acelor conducatori de doctorate, ei sa nu aibe un venit suplimentar ? Nu are importanta ca temele de doctorat sunt inutile. Apa calda , soarele rasare , etc ,orice tema este aceptata si ravnita de doctorii politruci.
  Tot inainte, lupta si iar lupta. Rusine ! pentru cine ? Stim raspunsul obrazului gros si buzunarului plin de bunastare.

 3. Ion

  Demisia de mai ai un pic de onoare

 4. Dottore

  Lucică, las-o jos că măcăne. Tu ești suspect de la început pt că teza ta nu a fost publică !

 5. I.C.

  Citarea era obligatorie și în urmă cu 50 de ani și în urmă cu 100 de ani.

 6. durcau petru

  Un astfel de comportament compromite un partid intr-o tara care se vrea a fi una democrata

  • Ecaterina

   Asta se lasă greu de ucis! Dacă și șeful a plagiat asta ii conferă oarecare curaj sa se agațe si sa nu renunțe ! Ca si scaiul de oaie !!!

 7. Pe scurt

  Pe scurt, informația din articol este, Bode a pierdut procesul cu UBB!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *