Testare pentru profesorii nevaccinați, înainte de intrarea la ore

0
389

Profesorii care nu s-au vaccinat și nu au de gând să se imunizeze nici pe viitor, ar putea fi testați periodic, înainte să intre în școală, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la un post național de televiziune. Propunerea ca profesorii nevaccinați să fie testați este analizată în acest moment de către ministerul Sănătății și ministerul Educației. Sorin Cîmpeanu dorește ca, din 13 septembrie, reluarea cursurilor în școli să aibă loc față în față, iar acest lucru este posibil în cazul în care cât mai multe cadre didactice se vor imuniza.

„Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranța din perspectivă sanitară în școli. Facem cu toții ce putem mai bine și ce stă în dreptul  nostru pentru a promova necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi dec\t cele pe care școala le-a suferit deja”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

De asemenea, ca să nu fie greșit înțeles, acesta a mai specificat că nu este adeptul obligării profesorilor să se vaccineze.

„Pledez pentru prezentarea de argumente, cu multă persevereță și cu competență asigurată de personalul medical, pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație, să poată înțelege acest lucru. Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Vom vedea care sunt măsurile care se impun de comun acord, între ministerul Educației și ministerul Sănătății” , a mai afirmat ministrul.

Măsura testării profesorilor înainte de intrarea la ore ar fi o măsură greu de realizat, însă nu imposibilă, cu ajutorul personalului sanitar.

„Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului în școli. Nu am nici eu, nici ministerul Educației, competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă cu ministerul Sănatății, care este îndreptățit să pună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a concluzionat Sorin Cîmpeanu.

Se mențin valabile regulile de distanțare, purtarea măștilor sanitare de protecție și aerisirea constantă a sălilor de clasă, dar, acolo unde este cazul, se va renunța la despărțitoarele de plexiglas, care și-au dovedit inutilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.