ianuarie 31, 2023

Test bun pentru HC Zalău la “Cupa Consiliului Judeţean Sălaj”

Devenită deja o tradiţie înainte de startul noului sezon, în acest an, “Cupa Consiliului Judeţean Sălaj” a ajuns la cea de-a noua ediţie. Astfel, în perioada 18-19 august, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău s-a desfăşurat obişnuitul turneu. În acest an, pe lângă HC Zalău, au fost invitate echipele ungare Kisvardai KC şi Elore Bekescsabai, dar şi HCM Râmnicu Vâlcea.

Totuşi, în ultimul moment, Elore Bekescsabai a anuţat că nu mai poate onora cu prezenţa la turneu, din cauza faptului că mai multe jucătoare se confruntă cu probleme de sănătate. În aceste condiţii, pentru ca echipele invitate să dispute trei jocuri de verificare, HC Zalău a participat cu două echipe.

Turneul a debutat vineri dimineaţa, de la ora 10.00, cu duelul dintre HCM Râmnicu Vâlcea şi Kisvardai KC. După un meci disputat, gruparea din Zăvoi s-a impus cu 29 – 26, după ce s-a aflat în avantaj şi la pauză, scor 14 – 13. Andreea Adepsii şi Cristina Florica, ambele de la HCM Râmnicu Vâlcea au fost cele mai bune marcatoare ale partidei, cu câte 8 reuşite.

A urmat partida dintre HC Zalău 2 şi Kisvardai KC. Să spunem că Gheorghe Tadici a dat şansă jucătoarelor tinere să confirme în această partidă, însă în echipa s-au aflat şi jucătoare obişnuite cu aerul tare din Liga Naţională. Toate cele patru jucătoare venite în această vară au evoluat în această partidă.  Meciul a fost unul echilibrat, la pauză, tabela indicând 13 – 13. În partea secundă, echilibrul a continuat, însă în final, HC Zalău 2 s-a impus cu 28 – 27.  Claudia Constantinescu a fost cea mai bună marcatoare a zălăuancelor cu 5 reuşite, urmată de Ana Ciolan, Dana Abed Kader şi Cristiana Nica, cu câte 4. Nou-venitele Andreea Stângă şi Alexandra Bojan au înscris câte trei reuşite, în timp ce Diana Nichitean a înscris şi ea de două ori.

Şi HC Zalău 1 a intrat în competiţie vineri. Astfel, de la ora 19.15, gruparea de la poalele Meseşului a debutat împotriva celor de la HCM Râmnicu Vâlcea. Deşi la pauză, formaţia din Zăvoi avea avantaj de două goluri, 9 – 11, în partea secundă, Zalăul a revenit şi s-a impus cu 25 – 21.

Totuşi, HCM Râmnicu Vâlcea avea să “răzbune” acest eşec împotriva celor de la HC Zalău 2. Partida disputată sâmbătă dimineaţa a fost dominată categorie de gruparea din Zăvoi. La pauză, HCM conducea cu 17 – 9 şi a menţinut acest ritm până la final, când s-a impus cu 35 – 27. Pentru HC Zalău 2, cea mai bună marcatorare a fost din nou Claudia Constantinescu, cu 9 goluri, urmată de Dana Abed Kader cu 6 goluri şi de Diana Nichitean cu 4 reuşite.

În ultimul meci al turneului s-au întâlnit HC Zalău 1 şi Kisvardai KC. Gruparea de la poalele Meseşului a început foarte bine jocul şi avea avantaj de 4 goluri în minutul 8, scor 6 – 2. Pe parcurs, maghiarele au mai recuperat, iar la pauză, zălăuancele aveau avantaj minim, 15 – 14.

După revenirea de la cabine, Kisvardai KC a preluat conducerea pentru prima dată în această partidă, scor 19 – 20. De acolo, cele două formaţii au mers cap la cap până la final. Cu un minut rămas până la finalul jocului, maghiarele se aflau în avantaj, scor 27 – 26. Larisa Tamaş şi Ana Maria Dragut au ratat pe rând şansa egalării şi astfel, meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Kisvardai KC. Valentina Panici şi Larisa Tamaş au fost cele mai bune marcatoare ale Zalăului, cu câte 7 reuşite, urmate de Ana Maria Dragut cu 5 goluri.

Meciul dintre HC Zalău 1 şi HC Zalău 2 nu s-a mai disputat, astfel că cele două grupări au rămas cu câte două jocuri, în timp ce HCM Râmnicu Vâlcea şi Kisvardai KC au disputat trei partide. În aceste condiţii, să spunem că scopul acestei competiţii a fost îndeplinit, dar la final nu a avut loc festivitatea de premiere.

Rezultatele complete ale turneului:

HCM Râmnicu Vâlcea – Kisvardai KC 29 – 26 (14 – 13)

HC Zalău 2 – Kisvardai KC 28 – 27 (13 – 13)

HC Zalău 1 – HCM Râmnicu Vâlcea 25 – 21 (9 – 11)

HC Zalău 2 – HCM Râmnicu Vâlcea 27 – 35 (9 – 17)

HC Zalău 1 – Kisvardai KC 26 – 27 (15 – 14)

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut