septembrie 30, 2022

Teroarea hotilor la Coseiu – Debandada dupa reorganizarea politiei rurale

Teroarea hotilor la Coseiu
Primarul Ioan Mesesan se declara neputincios in fata hoardelor de hoti din satele invecinate comunei Coseiu. De la reorganizarea Politiei Rurale, hotii nu mai au frica de nimeni.

Satenii din comuna Coseiu sunt sistematic victimele hotilor dupa momentul reorganizarii politiei rurale de luna trecuta. De atunci, in comuna nu mai exista nici un politist. Aceasta este arondata sectiei de politie Zalau, care asigura doar serviciul de patrulare si interventie. Hotii fura tot ce prind in cale, de la fructe, la fier din cimitire si bunuri din locuinte. Ioan Mesesan, primarul comunei Coseiu, spune ca a expus aceasta problema de nenumarate ori autoritatilor judetene, insa nimeni nu face nimic. Atat primarul, cat si unii localnici ne-au relatat o serie de evenimente la care sunt supusi aproape zilnic oamenii. „Intr-o zi am chemat patrula politiei prin 112 de trei ori in opt ore. Se sparg case, se fura fructe. Este o pierdere foarte mare pentru locuitori sa culeaga strugurii inainte de vreme, de exemplu. Oamenii nu pot sta de paza pe camp, iar daca o fac se tem ca ii ataca tiganii din Valea Pomilor. In plina zi au spart masina secretarului din comuna, se dezbraca in pielea goala si ii ameninta pe sateni. Va dati seama ca marea majoritate a locuitorilor sunt varstnici care nu se pot apara, si hotii stiu asta. Nu se mai tem de nimeni si de nimic”, spune primarul. Ioan Mesesan spune ca va merge personal la seful Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, Iosif Ghiurca, pentru a-i cere ajutorul. Satenii sunt oripilati de tot ceea ce se intampla, mai ales ca nici macar mortii nu au fost dati uitarii de hoti. „In cimitir au furat gardurile de fier, cruci, fier beton ca sa le vanda la fier vechi. Nu s-au ferit sa strice chiar si crucile de marmura. Nimeni nu face nimic. Cercetarile politiei nu au fost finalizate inca, dar hotii continua sa fure. Asa ceva nu s-a mai pomenit vreodata”, ne spune o localnica din Coseiu.
Nici un politist in comuna
Odata cu reorganizarea Politiei Rurale comuna Coseiu a ramas fara agent de politie. Comuna este arondata Sectiei de Politie Zalau, conform noii structuri. Dupa reorganizare, la Postul de politie ar fi trebuit sa ramana un agent, insa si acesta a fost trecut la patrula. Seful Serviciului Ordine Publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, comisar sef Nicolae But, a dat asigurari primarului Ioan Mesesan, in urma cu aproape doua saptamani, ca va rezolva problema locuitorilor din Coseiu si ca patrula agentilor de politie va fi prezenta in zonele cu probleme. Insa, pana azi, nu s-a rezolvat nimic. Patrula viziteaza comuna cand este chemata la interventie, in timp ce hotii isi fac de cap 24 de ore din 24, spune Ioan Mesesan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.