Teroare ca in Vestul Sălbatic pe capul unor sălăjeni bătrani și fără apărare

A trecut o lună de când o femeie bătrână și singură a fost tâlhărită în miez de noapte de trei tineri. Aurica din Poarta Sălajului are locuința mai izolată de celelalte locuințe din sat. Asta i-a îndemnat pe cei trei tâlhari – Fărcaș Lorel Alin, Lingurar Ovidiu și Lingurar Sirin Constantin – ca în noaptea de 6 spre 7 decembrie să dea “lovitura”. Au fost prinși, au fost arestați și procurorii au dispus chiar înainte de sfârșitul anului trimiterea lor în judecată pentru tâlhărie calificată. 

Nimic surprinzător, tâlhării au mai fost. Este însă șocant ce reiese dacă citim comunicatul procurorilor, care descrie cât de periculoși pot fi astfel de tâlhari.

Ca într-un film de groază

“În noaptea de 6 spre 7 decembrie 2015, inculpatii Farcas Lorel Alin, Lingurar Ovidiu si Lingurar Sirin Constantin au patruns prin escaladarea gardului în curtea locuintei persoanei vatamate Puscas Aurica din localitatea Poarta Salajului, comuna Românasi, despre care stiau ca este în vârsta si locuieste singura, având locuinta mai izolata de celelalte locuinte din sat. Inculpatii au încercat sa patrunda în locuinta prin fortarea usii de acces cu mâinile si picioarele, apoi cu topoare, dar nu au reusit. Cu topoarele au spart un geam si astfel au intrat în locuinta, inculpatul Farcas Lorel Alin a împins-o pe persoana vatamata, apoi i-au adresat amenintari cu moartea si au sustras bani si bunuri în valoare de aproximativ 2000 lei.
Adică femeia bătrână și singură a trăit trauma de a vedea cum locuința ei este invadată ca în Vestul Sălbatic de nelegiuți. A suportat teroarea amenințărilor cu moartea. Cu alte cuvinte și-a văzut moartea cu ochii. stop_coloana

Moartea colonelului Gherman

Cazul din Poarta Sălajului aduce aminte de cel petrecut în toamna lui 2014, când alți trei tâlhari, tot noaptea, au pătruns în casa colonelului Ioan Gherman din Ortelec. și după ce l-au bătut pe bătrânul de 81 de ani, l-au legat și l-au închis în casă. După trei zile bătrânul a murit. Tâlharii, Adrian Micz, Casius Lăcătuș și Adrian Bărburaș au pătruns în casa colonelului Gherman cu scopul de a-l jefui. Cum n-au găsit tablourile de aur pe care mintea lor bolnavă și le-a închipuit, tâlharii l-au maltratat pe colonel fără milă. Ce-i drept, la judecată cei trei au primit între 24 și 30 de ani de închisoare, dar colonelul Gherman n-a mai înviat.
Cât de siguri putem fi pe viața noastră dacă astfel de cazuri au devenit posibile în Sălaj. Poate că legile sunt prea “dulci” cu hoții și tâlharii și aceștia capătă curaj. Procesele se întind la nesfârșit, victimele sunt amenințate ori târâte prin săli de tribunal. Dacă pedepsele pentru tâlhărie calificată ar fi mai aspre, atunci poate am avea și noi tihnă în casele noastre. Altfel…

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *