Termenul in care PFA-urile trebuie sa aleaga o forma de activitate, extins un

Termenul in care persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate trebuie sa decida daca vor lucra ca intreprindere, persoana fizica sau intreprindere familiala, sub sanctiunea radierii, a fost extins cu un an, pana la 25 aprilie 2010, deoarece numarul optiunilor nu a depasit un sfert din total.
Printr-o ordonanta de urgenta aprobata in urma cu un an, Guvernul a decis ca persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate pot functiona inca un an in baza certificatului de inregistrare emis de Oficiul Registrului Comertului, pana la 25 aprilie 2009, interval in care trebuie insa sa decida daca vor lucra in continuare individual si independent ca persoane fizice autorizate (PFA), ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Ordonanta mai prevede ca persoanele care nu si-au exercitat dreptul de optiune in acest termen isi inceteaza activitatea si vor fi radiate din Registrul Comertului, din oficiu, fara nicio alta formalitate. Printr-o ordonanta de urgenta aprobata recent, Guvernul a decis insa sa extinda acest termen cu inca un an, pana la 25 aprilie 2010. Decizia este motivata prin faptul ca, pana la 17 martie 2009, dintr-un total de 307.505 comercianti care ar fi trebuit sa isi exercite dreptul de optiune, doar 25,4% au formulat o cerere in acest sens.
Guvernul considera ca prin punerea in aplicare a masurii de radiere din Registrul Comertului a comerciantilor care nu au exprimat o optiune, impactul asupra mediului de afaceri ar fi major si arata ca a decis prelungirea termenului luand in considerare si conditiile actuale ale crizei economico-financiare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *