Termen prelungit pentru măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de Operator de Program pentru Granturile SEE 2014-2021, la solicitarea potențialilor aplicanți (respectiv Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Primăria Târgu Neamț și Primăria Municipiului Fălticeni) a prelungit termenul limită pentru depunere a aplicațiilor până la data de 30 mai 2022, ora 15.00.

”Vă facem cunoscut faptul că: Modul de elaborare al <Studiu privind realizarea unei analize comparative între relocare și soluția alternativă / tehnologia inovatoare prietenoasă cu mediul care are ca rezultat închiderea depozitelor temporare de deșeuri municipal> este la latitudinea solicitantului. Astfel, acesta poate fi externalizat și realizat de o firmă de consultanță sau poate fi elaborate în cadrul UAT. Operatorul de Program Ro Mediu – Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor încurajează implementarea proiectelor în parteneriat atât cu partener/i din Romania sau/și din Statele Donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) motiv pentru care a fost menționat în ghid faptul că <La depunerea cererii de finanțare va fi depusă cel puțin o scrisoare de intenție>. Având în vedere cele de mai sus este recomandată, dar nu este o condiție eliminatorie, existența unui parteneriat în implementarea proiectului. Potențialii parteneri din Statele Donatoare pot fi contactați direct, fie pe baza colaborării anterioare, în funcție de expertiză sau transferul de bune practici de care doriți să beneficiați, fie se pot utiliza bazele de date aflate la următoarea adresă: https://eeagrantsmediu.ro/ro_ro/domeniile-programului/fondul-pentru-relatii-bilaterale/ secțiunea <relații bilaterale>”, precizează ministerul.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în calitate de Operator de Program pentru Granturile SEE 2014-2021,a lansat în 9 martie 2022, ”Ghidul solicitantului – APEL DE PROPUNERI pentru Măsuri de reducere a contaminării cu substanțe periculoase în depozite municipale temporare” finanțat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European 2014 – 2021

Bugetul total disponibil pentru acest apel este de 5.000.000 de euro. Termenul limită de depunere a propunerilor de proiect a fost de 9 mai 2022, ora 15.00, însă ministerul a decis să prelungească termenul până în 30 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *