Amenajat de “Prietenii Unchiului Sam”
In anul 2005, un ONG american, “Prietenii Unchiului Sam”, a amenajat in parcul central al Zalaului un teren de minigolf. Initiatorii acestui proiect au fost sotii Sam si Noel Le Blanc (membri ai “Corpului Pacii”), care au convins inca aproximativ 160 de cetateni americani sa doneze fonduri pentru amenajarea terenului. Costul total al investitiei a fost de aproape 750 de milioane in lei vechi, bani care au fost cheltuiti pentru amenajarea terenului propriu-zis dar si a tribunelor.
Administrator al terenului a fost in prima faza asociatia neguvernamentala “Prietenii Unchiului Sam”. Din iulie 2007 insa, prin hotarare de consiliu, terenul se transmite in administrarea Directiei de Patrimoniu a Primariei Zalau. Administratia locala nu s-a prea sinchisit insa sa valorifice acest obiectiv, terenul de minigolf aflandu-se, pana la finele anului trecut, intr-o situatie jalnica, fiind acoperit de buruieni.
Elevii vor primi lectii de golf
Edilii par sa se fi “trezit” brusc si au decis sa schimbe situatia acestui teren unic in municipiu, lasat uitarii vreme de mai multi ani. Astfel, potrivit datelor furnizate de purtatorul de cuvant al Primariei, Manuela Ghiurutan, in luna octombrie a anului 2008, autoritatile locale au semnat un contract cu o firma – SC Corex SRL – care s-a angajat ca va pune in valoare terenul amenajat de “Prietenii Unchiului Sam”.
“Durata contractului este de trei ani, iar principalele obligatii ale chiriasului sunt intretinerea si paza bunurilor inchiriate, precum si promovarea minigolfului. In acest sens, reprezentantii firmei vor lua legatura cu profesorii de sport din municipiu, pentru organizarea unor actiuni de initiere a elevilor in acest tip de sport”, ne-a declarat Manuela Ghiurutan. “Angajatii firmei au inceput deja lucrarile pentru amenajarea zonei, astfel incat, in perioada imediat urmatoare, pasionatii acestui sport exclusivist sa poata utiliza terenul de minigolf, din Parcul Cemtral”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Primariei.
Zona de agrement in Parcul Central
Prin caietul de sarcini, chiriasul terenului are acceptul ca, pe langa activitatea de baza (agrement) sa desfasoare si comert cu produse alimentare iar primaria a oferit SC Corex o casuta, asemanatoare cu cele de pe platoul din fata Prefecturii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut