ianuarie 31, 2023

Teren de sport nou pentru copiii de la Centrul pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei

Din acest an școlar, cei peste 100 de copii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei, precum și toți cei care vor participa la activățile organizate în parteneriat cu școala se pot bucura de un teren de sport nou, amenajat printr-o investiție finanțată de Consiliul Județean Sălaj. În cadrul aceluiași proiect, curtea școlii a fost împrejmuită cu gard din fier pe fundație de beton și au fost amenajate porți de acces.

Demersul are ca scop asigurarea unui grad ridicat de securitate în curtea școlii, crearea condițiilor optime de desfășurare a activităților instructiv-educative și recreative, atragerea elevilor în activități sportive și crearea unui mediu atractiv în spațiul școlar.

“Aveam mare nevoie de această investiție la școala noastră, întrucât, în lipsa unui spațiu special amenajat pentru sport sau recreere, elevii efectiv nu aveau ce face afară pe durata pauzelor. Pe de altă parte, odată cu amenajarea gardului de delimitare și a porților de acces, am reușit să rezolvăm și problema lipsei curții școlii, garantând, astfel, siguranța copiilor pe tot parcursul zilei”, a declarat prof. Florica-Adriana Pavel, directorul CSEI Șimleu Silvaniei.

Unitate de învățământ special, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei are în prim plan o comunitate integratoare care să valorizeze copiii cu dizabilități și să le ofere experiențele de învățare necesare dezvoltării și recuperării lor, prin intermediul unor servicii socio-educaționale adaptate și personalizate. Aici sunt școlarizați copii cu cerințe educaționale speciale, pe toate nivelurile de învățământ – preșcolar, primar, gimnazial și profesional – și, în același timp, sunt oferite servicii educaționale de sprijin pentru elevii cu nevoi educaționale speciale integrați în școlile de masă din Bazinul Șimleului.

Unitatea școlară are 54 de ani de activitate și este finanțată de la bugetul județului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut